28 lis 2024
ŽKK ZADAR PLUS OTVARA WABA LIGU Mladen Dražić: “Ponosan sam, ovo puno govori o uspješnosti kluba”
Foto: Lucija Vezilj / ŽKK Zadar Plus
Košarka

ŽKK ZADAR PLUS OTVARA WABA LIGU Mladen Dražić: “Ponosan sam, ovo puno govori o uspješnosti kluba”

Ženski košarkaški klub Zadar Plus danas igra povijesnu utakmicu. Od 18 sati u legendarnim Jazinama na rasporedu je susret prvog kola regionalne WABA lige u kojem popularne Plusice dočekuju ekipu Novog Zagreba.

– Za mene osobno je iznimna radost i zadovoljstvo biti dijelom ove priče. Činjenica da je WABA prihvatila naš klub u natjecanje je velika čast, jer ipak smo na sceni jako malo vremena. To puno govori o uspješnosti Kluba i do koje razine smo se razvili u tako kratkom periodu. S obzirom da sam osnovao Klub kao privatnik s ciljem da pokažem da se puno toga može kad se sustavno radi na rastu i razvoju, prezadovoljan sam i ponosan – ističe Mladen Dražić, predsjednik ŽKK Zadar Plus.

Kakva su očekivanja od samog nastupa u regionalnom društvu?

– Očekivanja nisu ona klasična u smislu plasmana, jer cijeli projekt ima za cilj nešto puno veće, a to je da se zadarske boje vide puno dalje od nacionalnog. Doduše, ove godine imamo možda i najjaču ekipu dosad i nije za odbaciti mogućnost da kotiramo dobro. Pred nama je još puno posla i pristupamo WABA Ligi s puno respekta prema protivnicima.

U prvu utakmicu Plusice ulaze pune samopouzdanja nakon što su u prvom kolu domaćeg prvenstva na gostovanju svladale zagrebački Medveščak, koji je već godinama u samom vrhu.

– Iskreno, bili smo uzbuđeni pred otvaranje “premijerke”, ali puni povjerenja u naše cure i trenera koji su kvalitetno kliknuli u pripremnom razdoblju. Medveščak je vrlo respektabilan protivnik, a ovaj povijesni trenutak da zadarski klub odnosi pobjedu u Zagrebu prvi put ikad daje nam nevjerojatan vjetar u leđa za sve što nas čeka – ističe Dražić.

A jedna od najzaslužnijih za tu pobjedu bila je upravo predsjednikova kći, Magdalena Dražić, koja je postigla možda i ključna četiri poena kada se susret lomio.

– Ne bih rekla da su to bili ključni poeni, ali da su se dogodili u ključnom trenutku, to sigurno, kao i trica naše sjajne Davorke Balić koja je uslijedila. Kako nam je i trener rekao, mislim da još uvijek nismo svjesne individualne i ekipne kvalitete koju imamo. Uprava je ovog ljeta napravila zaista odličan posao i na nama je samo da vrijedno treniramo i ostavljamo srce na terenu. Drago nam je da je to u prvom kolu rezultiralo pobjedom i nadamo se da će ih biti još mnogo – kaže Magadalena.

Kako najaviti večerašnu prvu povijesnu utakmicu u WABA ligi?

– Velik je to dan za naš klub. Mi igračice smo spremne izići na teren i dati sve od sebe. Neće biti lako, efekt iznenađenja je na početku sezone uvijek moguć, ali nadamo se najboljem ishodu. Pozivam sve ljubitelje dobre košarke da dođu u naše legendarne Jazine u što većem broju i budu nam dodatan vjetar u leđa, jer mislim da naš klub i ova ekipa to zaslužuju – zaključuje zadarska košarkašica.