28 lis 2024
MVP ASHLEY AUSTIN: “Uživam u Zadru i nadam se da ćemo ostvariti dobre rezultate”
Foto: Lucija Vezilj / ŽKK Zadar Plus
Košarka

MVP ASHLEY AUSTIN: “Uživam u Zadru i nadam se da ćemo ostvariti dobre rezultate”

Danas je na rasporedu 2. kolo regionalne WABA lige u kojemu košarkašice Zadar Plusa od 17 sati gostuju kod bugarske Montane. U prvom kolu igračice trenera Šime Kraljevića na domaćem su terenu pobijedile Novi Zagreb s uvjerljivih 86:63, a na toj utakmici zasjala je Amerikanka Ahsley Austin, koja je postigla 21 koš uz devet skokova i dvije asistencije.

Te brojke priskrbile su joj i titulu najkorisnije igračice kola u WABA ligi sa valorizacijom 25, samo dva indeksna boda više od suigračice i sunarodnjakinje Asiah Dingle.

– Jako sam sretna, ovo je moja prva MVP nagrada i nadam se da će ih biti još, ali najviše me veseli pobjeda ekipe i dobar ulazak u sezonu. Ovo je jako dobra ekipa i samo moramo nastaviti igrati s ovom energijom i pristupom kojega smo pokazali u dosadašnjim utakmicama – kaže nam simpatična Ashley.

Plusice su, osim prve WABA ligaške pobjede, dvaput slavile i u domaćem prvenstvu i to na gostovanju kod Medveščaka i kod kuće protiv riječkog FSV-a. I tu je američka razigravačica bila među najboljim igračicama na terenu.

– Zaista mi je lijepo u Zadru, uživam u ovom gradu i u ovom klubu. Svi su me super primili i nadam se da ćemo ostvariti dobre rezultate ove sezone.

Može li se u gostima iznenaditi Montana, koja je već godinama jedna od najboljih bugarskih ekipa i znala je dolaziti do same završnice WABA lige?

– Sve je moguće. Znamo da su dobra ekipa, ali ako budemo igrale kao do sada, mislim da im se možemo suprotstaviti pa zašto ne i pobijediti ih. Veselim se toj utakmici i dat ćemo sve od sebe da odgramo što bolje – za kraj će Austin.