19 kol 2022

PORTAL SPORT 023 – UVJETI KORIŠTENJA PORTALA

Dobro došli na stranicu Sport 023 (www.sport023.hr), portal Udruge zadarskih sportskih novinara. Korištenjem bilo kojeg dijela portala Sport 023 (u daljnjem tekstu „portal“), kao i sadržaja ili usluga ovog portala automatski prihvaćate sve niže navedene uvjete korištenja. Korisnici su dužni redovito čitati uvjete korištenja, te se smatra kako su kontinuiranim korištenjem portala s istima upoznati, kako su ih razumjeli u cijelosti, te ih u potpunosti prihvaćaju.
Niti jedan dio portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih. Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik se slaže da će usluge portala uključivati reklame, različite obavijesti, poruke administratora i slične poruke neophodne za redovito obavještavanje posjetitelja portala i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja portala.

OPIS USLUGA

Portal Sport 023 svojim korisnicima omogućuje korištenje različitih sadržaja i usluga sukladno ovdje utvrđenim uvjetima. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje portala ukoliko ne krše Uvjete korištenja.
Portal se sastoji od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane korisnika, te linkova na vanjske stranice. Portal sadržaje objavljuje u dobroj namjeri.
Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost, te se portal ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Pristup svim sadržajima portala dozvoljen je osobama bilo koje dobi.

AUTORSKA PRAVA

Portal Sport 023 polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava portala i podložno je tužbi. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja je moguće samo uz prethodnu dozvolu uredništva ili izdavača. Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na portalu, o tome je dužan izvijestiti uredništvo portala. Sadržaj objavljen na portalu smije se kopirati samo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu, te uz poštivanje svih autorskih i drugih vlasničkih prava te svakog navedenog ograničenja prava. Ukoliko smatrate da je portal Sport 023 povrijedio Vaša autorska prava, slučaj će biti razmotren odmah po Vašoj dojavi, a sporni sadržaji bit će uklonjeni odmah po utvrđivanju istinitosti sadržaja žalbe.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI I TAJNOST PODATAKA

Portal Sport 023 poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Privatni podaci o korisniku, osim demografskih podataka za skupinu korisnika bez odavanja privatnih podataka, neće biti dostupni trećoj strani osim uz dopuštenje korisnika ili u slučaju kada je takva obveza regulirana zakonom.
Portal može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o internetskom provideru) ili podatke unesene u postupku registracije. Ove podatke portal koristi kako bi imao informacije o korisnicima, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje prilagođavajući ih publici koja ga posjećuje.
Portal Sport 023 obvezuje se čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja Uvjeta korištenja ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

KOMENTARI

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta/preglednika kako bi lakše detektirali spam.

Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bi provjerili da li ga koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

MEDIJ

Ako prenesete sliku na web-stranicu, trebali bi izbjegavati prijenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web-stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika sa web-stranice.

KOLAČIĆI

Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati da spremite ime, adresu e-pošte i web-stranicu u kolačiće. Ovo je kako bi vam olakšali ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ako imate račun i prijavite se na ovu web-stranicu, postaviti ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, i kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biti će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istekne nakon 1 dana.

UGRAĐENI SADRŽAJ SA DRUGIH STRANICA

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

Koristimo gumbe za dijeljenje sadržaja na popularnim društvenim mrežama poput:

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Iste mogu postaviti kolačiće kroz našu stranicu koja se može koristiti za poboljšanje vašeg profila na njihovoj web stranici ili pridonijeti njihovim podacima za različite svrhe navedene u njihovim pravilima o privatnosti.

Portal koristi uslugu tzv. push notifikacija od treće strane (OneSignal). Usluge notifikacija korisnik samostalno bira i ukida u željenom vremenu. Više detalja o načinu na koji se koriste podaci i koji se podaci prikupljaju od korisnika kada on prihvati uslugu push notifikacije na idućem linku OneSignal

ANALITIKE

KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE PODATKE

Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici (ako ih ima), mi također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima, Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme ( osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

KOJA PRAVA IMATE NAD SVOJIM PODACIMA

Ako imate račun na ovoj web-stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

GDJE ŠALJEMO VAŠE PODATKE

Komentari posjetitelja mogu se provjeriti putem automatske usluge za otkrivanje neželjene pošte.

KONTAKT INFORMACIJE

U slučaju dodatnih pitanja kontaktirajte nas putem maila admin@sport023.hr

 

KORISNICIMA PORTALA NIJE DOPUŠTENO:

– objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički, koji promovira ili potiče diskriminaciju na bilo kojoj osnovi, povrjeđuje privatnost ili je štetan na bilo koji drugi način,
– objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,
– lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,
– manipuliranje informacijama i identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem usluga portala
– objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
– svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrže viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,
– prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.

PROMJENE USLUGA I SADRŽAJA PORTALA

Portal Sport 023 zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge bez obveze prethodne najave. Portal nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

PROMJENE UVJETA KORIŠTENJA

Portal Sport 023 zadržava pravo bez prethodne najave promijeniti ili dopuniti Uvjete korištenja portala. Svaka promjena biti će objavljena unutar Uvjeta korištenja. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na portalu smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.

[gdpr_privacy_tools]