28 lis 2024
KK ZADAR Karlo Žganec: “Utakmica s Partizanom nam treba biti putokaz za dalje”
KK Zadar

KK ZADAR Karlo Žganec: “Utakmica s Partizanom nam treba biti putokaz za dalje”

Pet kola odigrano je u regionalnoj ABA ligi. Na vrhu poretka sa svih pet pobjeda nalazi se Partizan, na učinku 4-1 su Budućnost, Derby i Mega. Zadar ima jednu pobjedu uz četiri poraza i trenutačno zauzima 14. mjesto u konkurenciji 16 momčadi.

Na ostvareno u dosadašnjem djelu natjecanja osvrnuo se igrač sastava s Višnjika, Karlo Žganec.

– Sigurno da nije savršeno i ne izgleda lijepo. Otvorili smo sezonu dobrom predstavom protiv Cibone, zatim smo nesretno izgubili od Igokee. Protiv Studentskog nismo bili pravi, u svakom pogledu su nas nadigrali. Zatim debakl pred domaćom publikom protiv Budućnosti, izdominirali su nas u svakom pogledu. Protiv Partizana smo dobro izgledali, igrali smo konačno i timski, dosta je novih igrača i treba vremena da se još uigramo. Njihova individualna kvaliteta je presudila ali mislim da nam je ta utakmica dobar putokaz za dalje.

Pitali smo Žganeca je li ga neka momčad možda ugodno ili neugodno iznenadila.

– Možda Cedevita, ali samo što se tiče ABA lige. Nisu startali baš nešto dobro u regionalnom natjecanju ali su dobri u Eurokupu. Od ostalih, više manje sam i očekivao nešto ovako, istina, još je početak sezone, međutim, više manje je sve nekako očekivano iako nije isključeno da će biti i nekih iznenađenja kako sezona bude odmicala.

A sljedeći izazov u ABA ligi Zadrane očekuje već ove subote kada će nakon Partizana gost Krešinog doma biti još jedan euroligaš, beogradska Crvena Zvezda. Prije toga u četvrtak ih na Višnjiku u nastavku Premijer lige očekuje dvoboj s Cibonom.