28 lis 2024
TAEKWONDO KLUB DONAT Održan četvrti Međunarodni turnir u taekwondou i parataekwondou – Donat Open 2024.
Borilački

TAEKWONDO KLUB DONAT Održan četvrti Međunarodni turnir u taekwondou i parataekwondou – Donat Open 2024.

U dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održan je četvrti Međunarodni turnir u taekwondou i parataekwondou – Donat Open 2024. Turnir su organizirali Taekwondo klub Donat i Taekwondo klub osoba s invaliditetom Donat, a okupio je više od 500 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije te drugih europskih zemalja.

Ovaj sportski događaj organiziran je u sklopu programa “Prevencija nasilja sportom u školama”. Turnir Donat Open prvi put je održan 2021. godine, a od tada se redovito održava kao jedinstveno natjecanje koje spaja taekwondo sportaše s invaliditetom i bez invaliditeta, promovirajući inkluziju i socijalizaciju kroz sport.

Tijekom natjecanja, publika je mogla svjedočiti impresivnim nastupima mladih sportaša i sportašica, a poseban naglasak stavljen je na parataekwondo, koji je u Zadru dobio značajnu podršku i promociju.

Turnir je završio dodjelom nagrada najuspješnijim natjecateljima, a organizatori su pozvali sve zainteresirane da prate i podrže buduća natjecanja koja se planiraju održavati u Zadru, s posebnim fokusom na promociju inkluzivnog sporta i jednakih mogućnosti za sve sportaše.