28 lis 2024
ŠRD ZUBATAC Tea Sikirić po deseti put prvakinja Hrvatske!
Vodeni

ŠRD ZUBATAC Tea Sikirić po deseti put prvakinja Hrvatske!

Prvenstvo Hrvatske u sportskom ribolovu s obale za seniorke održano je na otoku Braču. Domaćin je bio KŠR Arbun iz Supetra, a natjecanje su obilježile članice zadarskog Zubatca, koje su osvojile prvo, drugo i treće mjesto u pojedinačnoj, dok su u ekipnoj konkurenciji bile zlatne i brončane.

Zlato je osvojila Tea Sikirić, koja je dominaciju potvrdila pobjedama u oba natjecateljska dana. Bila joj je to deseta titula državne prvakinje u kategoriji seniorki, a u toj disciplini lovi od 2011. Prvi put u povijesti na pobjedničkom postolju na državnom prvenstvu za seniorke našle su se sve tri članice Zubatca, budući da je srebro osvojila Estera Bajlo, a broncu Ela Galzina.

Tea Sikirić

Ekipno prvo mjesto osvojile su majka i kći Ardena i Estera Bajlo, a trećeplasirane su Galzina i Vesna Švenjak. Ardenu i Esteru uskoro očekuje Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj, gdje će mlađa članica obitelji Bajlo braniti lanjsko srebro u pojedinačnoj konkurenciji. Potom slijedi državno prvenstvo 29. studenoga u Lumbardi na otoku Korčuli. Za Zubatac, koji brani lanjsku titulu prvakinja Hrvatske, nastupit će E. Bajlo, Sikirić, Galzina.

E. Bajlo je osigurala i plasman na Svjetsko prvenstvo 2025. u Portugalu, a priliku za izboriti izravan ostanak u reprezentaciji ima i Ardena. Ako bude razigravanja za popunu ženske reprezentacije, borit će se Sikirić i Galzina.