28 lis 2024
POVIJESNA POBJEDA ŽKK Zadar Plus uvjerljiv na otvaranju regionalne WABA lige
Foto: Lucija Vezilj / ŽKK Zadar Plus
Košarka

POVIJESNA POBJEDA ŽKK Zadar Plus uvjerljiv na otvaranju regionalne WABA lige

U prvoj povijesnoj utakmici u regionalnoj WABA ligi Ženski košarkaški klub Zadar Plus ostvario je i prvu povijesnu pobjedu. Zadranke su večeras u legendarnim Jazinama bile bolje od ekipe Zagreba s uvjerljivih 86:63 (17:15, 18:12, 25:17, 26:19).

Ekipa Šime Kraljevića mučila se samo na otvaranju susreta, kada je u prvih sedam minuta postigla tek šest poena i bila u najvećem zaostatku -7 (6:13). Međutim, već do kraja prve četvrtine Plusice su povele, a u drugoj počele graditi svoju prednost. Još uvijek dostižnih osam razlike na poluvremenu (35:27) kroz treću je dionicu naraslo na +16 (60:44) i tu je priči bio kraj.

Odlične su bile Amerikanke Ashley Austin i Asiah Dingle sa po 21 poenom, uz dobar skakački učinak. Natalija Spaić postigla je 14 koševa, Sara Herceg 11, a u strijelce se na kraju upisalo čak 10 zadarskih igračica od 12 koliko ih je zaigralo. STATISTIKA UTAKMICE

U drugom kolu Plusice sljedeći tjedan gostuju kod bugarske Montane, no prije toga ih ove subote očekuje domaći prvenstveni dvoboj protiv riječkog FSV-a.