24 srp 2024
SAŠA MARTINOVIĆ: “Uvijek je lijepo doći u Privlaku i promovirati šah”
Foto: TZ Privlaka
Općina Privlaka

SAŠA MARTINOVIĆ: “Uvijek je lijepo doći u Privlaku i promovirati šah”

U Osnovnoj školi Privlaka, u tehničkoj organizaciji Šahovskog kluba Sveti Vid, a pod pokroviteljstvom TZ Privlaka i Općine Privlaka, održana je tradicionalna šahovska simultanka velemajstora Saše Martinovića.

Hrvatskom reprezentativcu suprostavili su se brojni šahisti iz Privlake, Vira, Nina, Vrsi pa čak i Slovenije i Ukrajine. Rezultat je, dakako, bio u drugom planu, a glavni cilj ovog turističko-sportskog događaja bilo je druženje i promidžba Privlake te popoularizacija šaha kao jednog od najstarijih sportova.

– U Privlaci je bilo standardno dobro. Tamo sam svake godine, mislim da sam u svrhu promidžbe šaha odigrao najmanje već 15-ak simultanki i uvijek je lijepo doći u Privlaku – kaže nam Saša.

Otkrio nam je i planove za nastavak sezone.

– Za početak igram nekoliko brzopoteznih turnira, počevši od cugera ove subote u sklopu Grand chess Toura u Zagrebu. Prvi nastupi klasičnim tempom su mi Liga BiH od 1. do 8. rujna, a samo dva dana nakon toga trebao bi nastupiti za Hrvatsku na najvećem natjecanju, Olimpijadi u Budimpešti, koja traje do 23.9. Potom u listopadu slijedi još jedno važno natjecanje, 1. Hrvatska liga, gdje ću sa svojim Solinom pokušati obranit naslov prvaka Hrvatske.