24 srp 2024
POČINJE JUNIORSKO EP Matej Nevešćanin: “Zadovoljan sam formom i spreman pružiti svoje najbolje skokove”
Skokovi u vodu

POČINJE JUNIORSKO EP Matej Nevešćanin: “Zadovoljan sam formom i spreman pružiti svoje najbolje skokove”

U poljskom Rzeszowu počelo je Europsko juniorsko prvenstvo u skokovima u vodu, posljednje u juniorskoj karijeri za Mateja Nevešćanina. Naravno, najbolji hrvatski skakač je već zakoračio u seniorske vode, gdje je postao i prvi Hrvat s europskim finalom, no s obzirom da mu je tek 17 godina još ima za odraditi dva juniorska natjecanja, nadolazeće Europsko te Svjetsko prvenstvo krajem godine.

Matej u Poljskoj nastupa u tri discipline, pojedinačno sa daske od 1 i 3 metra te u sinkro skokovima sa daske od 3 metra u paru s Lukom Martinovićem. Sutra su na rasporedu skokovi s daske od 1 metra, gdje mladi Zadranin brani naslov europskog prvaka, osvojen prošle godine u Rijeci.

– Osjećam se jako dobro, odradili smo odlične pripreme i zadovoljan sam formom. Spreman sam dati sve od sebe i pružiti svoje najbolje skokove – na prvu će Matej u svom stilu.

Dobar nastup na seniorskom EP-u zasigurno ga je još malo napunio samopouzdanjem.

– Kada sagledamo cijeli taj nastup u Beogradu, možemo biti zadovoljni, pogotovom finalom na 1 metru, ali iskreno i trener i ja mislimo da je moglo bolje. Analizirali smo sve i odmah se okrenuli sljedećem natjecanju s ciljem da skokovi budu još bolji. Sada je maksimalan fokus na Poljskoj.

Kako je biti u ulozi lovine, odnosno aktualnog prvaka kojega sada svi žele skinuti s trona?

– Ha, ha, ne zamaram se previše time. Lijepa je to titula, ali to je prošlost, a od nje ne živimo. Idemo odraditi posao najbolje što možemo pa ćemo vidjeti kakve će nam to rezultate ovaj put donijeti – za kraj će Matej.