24 srp 2024
LUKA LOVRE KLARICA IDE U PARIZ “Olimpijske igre su san svakog sportaša, moj je ispunjen”
Foto: HRS
Rukomet

LUKA LOVRE KLARICA IDE U PARIZ “Olimpijske igre su san svakog sportaša, moj je ispunjen”

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Dagur Sigurdsson objavio je popis igrača koji će putovati na Olimpijske igre u Parizu.

Nakon 13 dana priprema i uvjerljive pobjede protiv Egipta, hrvatski izbornik je objavio popis putnika za OI. Od 21 igrača koji su bili u Prelogu, izbornik je odlučio da vratar Filip Ivić, lijevi vanjski Marko Mamić, desni vanjski Mateo Maraš i srednji vanjski Ivano Pavlović neće nastaviti olimpijske pripreme, objavio je HRS.

Među putnicima je zadarski adut, Luka Lovre Klarica.

– Presretan sam, vjerovao sam da ću biti među onima koje će izabrati izbornik i presretan sam. Olimpijske igre su san svakog sportaša, dat ćemo sve od sebe za uspjeh Hrvatske. Jedva čekam na najbolji mogući način braniti boje svoje države, grada Zadra, svog sadašnjeg kluba i kluba gdje je sve počelo, RK Zadar 1954.

Kao što je poznato u zapisnik za utakmice Olimpijskih igara može se prijaviti samo 14 igrača. Tako će trojica od tih 17 koji su na završnom popisu u Parizu, biti u pričuvi ukoliko se netko ozlijedi. To su dva krila Marin Jelinić i Filip Glavaš  te vratar Sandro Meštrić.

Drugi dio priprema obavit će se u Opatiji od 11. do 22. srpnja.

U grad domaćina Olimpijskih igra hrvatska reprezentacija leti 24. srpnja, a prvi susret na rasporedu je 27. srpnja protiv Japana. Nakon toga svaka dva dana slijede Slovenija, Njemačka, Švedska i na kraju natjecanja u skupini Španjolska.