24 srp 2024
KRŠEVAN KLARICA: “Igranje za Zadar za mene je poput sna, sretan sam što ostajem”
Foto: KK Zadar
KK Zadar

KRŠEVAN KLARICA: “Igranje za Zadar za mene je poput sna, sretan sam što ostajem”

Krševan Klarica ostaje u Košarkaškom klubu Zadar i sljedeće sezone. Mladi zadarski šuter, koji će krajem ove godine napuniti 21 godinu, sa zadovoljstvom je prihvatio klupsku odluku o produljenju ugovora, odnosno aktivaciji popularne klauzule +1.

– Zahvaljujem se ljudima u klubu na povjerenju. I moja je želja bila ostati. Igranje za Zadar, klub u kojemu sam odrastao, za mene je poput sna i svaki trenutak proveden na terenu u tom dresu ima posebno značanje – emotivno će Krševan.

– Sretan sam što ću i dalje moći predstavljati svoj klub i grad i nadam se da ću svojim trudom i zalaganjem nastaviti doprinositi rezultatima i uspjesima kluba.

A rezultati u protekloj sezoni bili su itekako dobri, posebno na domaćoj sceni gdje je osvojena dvostruka kruna, dok se u ABA ligi stiglo do šestoga mjesta.

– Bila je to vrlo uspješna sezona za nas. Mislim da smo većim dijelom igrali jako dobro, a kada su došli i teški trenuci, nastavili smo raditi, vjerovati i držali smo se zajedno. To nas je na kraju nagradilo i osvojili smo dva trofeja.

Foto: Zvonko Kucelin / KK Zadar

Krševan sa Zadrom sada već ima dva naslova prvaka Hrvatske i jedan Kup Krešimira Ćosića.

– Kao što sam rekao, već igranje za moj klub je poseban osjećaj, a osvajanje titule nosi baš neopisive emocije. Jako sam ponosan, ti trofeji su kruna našeg dosadašnjeg truda i rada, ali i dodatan poticaj za budućnost.

Kakva su očekivanja od sljedeće sezone?

– Iskreno, ne razmišljam toliko unaprijed. Moj fokus je uvijek na prvi sljedeći trening i utakmicu, da ih odradim najbolje što mogu i radi svog osobnog napretka i što je najvažnije, radi doprinosa momčadi. Svakako vjerujem da ćemo ponovno imati dobru momčadi i nastaviti tamo gdje smo stali.

Klarica je prošle sezone uglavnom minute skupljao u prvenstvu Hrvatske, a u sljedećoj bi ga Jusup mogao malo “osloboditi” i u ABA ligi.

– Osjećam da sam napredovao u posljednje dvije godine. Rad s trenerom Jusupom i našim stručnim stožerom, igranje s odličnim suigračima te prikupljeno iskustvo doprinijeli su mom sazrijevanju kao igraču. Nastavit ću se truditi da budem još bolji i da na najbolji mogući način iskoristim svaku priliku – za kraj će Klarica.