04 srp 2024
KK SUKOŠAN Andrija Keran: “Glavni cilj je okupljanje što više djece koja će se zaljubiti i živjeti košarku”
Domaća košarka

KK SUKOŠAN Andrija Keran: “Glavni cilj je okupljanje što više djece koja će se zaljubiti i živjeti košarku”

Košarkaški klub Sukošan jedini je klub u Zadarskoj županiji izvan grada Zadra sa seniorskom momčadi. U prošloj sezoni Sukošanci su zauzeli šesto mjesto u Drugoj ligi – jug, a momčad su im mahom činili kadeti Košarkaškog kluba Zadar. U konačnici, obje su strane zadovoljne suradnjom kojoj je primarna svrha razvoj mladih igrača.

– Zadovoljni smo suradnjom, najviše iz razloga što se osjetio značajan napredak u razvoju svih tih igrača, koji je na kraju doprinio i osvajanju titule kadetskih prvaka Hrvatske od strane KK Zadra na završnom turniru u Jazinama – kaže Andrija Keran, predsjednik KK Sukošan.

Gdje vidite mogućnost poboljšanja suradnje s KK Zadar u budućnosti?

– Napredak u suradnji je moguć na način da naši treneri budu više involvirani u radu kako bi i sami napredovali. Također, postoji mogućnost napretka u vidu bolje promocije te suradnje kako bi što više djece bilo uključivano u košarku – smatra Keran.

Što je po vama ključno da bi više mladih zadarskih igrača u budućnosti ozbiljnije partcipiralo u prvoj momčadi Zadra?

– Prije svega plan razvoja za igrače koji će se napraviti i provoditi zajedno s trenerom prve momčadi. Zatim međusobno poštivanje svih ljudi u klubu i komunikaciju podići na najveći mogući nivo.

Na zadarskom području, uz KK Zadar, djeluju još 4 kluba sa seniorskim pogonom: Jazine i Opus Punamika u Prvoj ligi te Diadora i Sukošan u Drugoj. Smatrate li da bi jedan klub trebalo planski usmjeriti prema Premijer ligi, kako bi se kreirala zadarska košarkaška piramida i stvorio dodatan poligon za razvoj mladih domaćih igrača? Koje bi kriterije trebao zadovoljavati taj klub?

– Sigurno bi bilo bolje da imamo klub u svim ligama, međutim ne smatramo to najvećim problemom. Ponavljamo, ako nema međusobne komunikacije, džaba svi klubovi. Najveći kriterij koji treba imati su financijska sredstva i dobra suradnja s KK Zadar

Koji je osnovni cilj Košarkaškog kluba Sukošan i gdje ga vidite u budućnosti u zadarskoj košarkaškoj priči?

– Glavni cilj našeg djelovanja je okupljanje što više djece koja će se zaljubiti i živjeti košarku. Na taj način će se stvoriti osnovni preduvjet da bi klub opstao. Ambicija kluba je pokušamo stvoriti ekipu s mladim momcima koji će igrajući u našem klubu ostvarivati i svoje ambicije. Nismo trenutno opterećeni s usporedbama s drugim Klubovima. Želimo biti košarkaški zdrava sredina i klub za koji će se s guštom igrati – za kraj će Keran.