07 srp 2024
BICIKLISTIČKI KLUB ZADAR Prvaci Hrvatske Marta Serapiglia, Luka Škara, Luka Srbić i Krsto Dokoza!
Biciklizam

BICIKLISTIČKI KLUB ZADAR Prvaci Hrvatske Marta Serapiglia, Luka Škara, Luka Srbić i Krsto Dokoza!

U organizaciji Biciklističkog kluba Roda iz Siska vožena su državna prvenstva u najprestižnijim disciplinama cestovnog biciklizma Kronometru i Cesti.

Uvjerljiva izvedba u borbi protiv štoperice na kronometru koji je vožen na dionici autoputa Lekenik-Sisak donijela je Bk Zadru naslove u kategoriji Juniora gdje je Luka Škara slavio sa 42 sekunde prednosti, Luka Srbić je majicu kadetskog državnog prvaka osvojio sa 25 sekundi razlike, dok je Krsto Dokoza do svog trećeg ovogodišnjeg naslova prvaka Hrvatske kategorije Do13 stigao sa minutom i 5 sekundi.

Kadetsko srebro dominantno je osvojio i Tomislav Teofilov sa 51 sekundom prednosti.

Brončana odličja osvojili su Marta Serapiglia kod juniorki, Šimun Dražević (Do 15) i Lovre Švorinić (Do 13).

Vožena su i državna prvenstva za kategorije juniora, seniora i veterana. Do svog prvog naslova juniorske državne prvakinje sa uvjerljivom pobjedom od 6 minuta prednosti na stazi dugoj 82 km stigla je Marta Serapiglia, dok se Luka Škara u završnom šprintu juniora na stazi od 123km morao zadovoljiti broncom.

Naslovu prvaka Hrvatske sa kronometra jedan od najboljih zadarskih biciklista svih vremena Nicolas Gojković u dresu „KK Adria Mobil“ pridodao je i naslov najboljeg mladog biciklista Hrvatske u kategoriji Do23 sa 144km duge cestovne utrke.