24 srp 2024
ŽKK ZADAR PLUS Ostaje Davorka Balić, stigle dvije Amerikanke
Foto: ŽKK Zadar Plus
Košarka

ŽKK ZADAR PLUS Ostaje Davorka Balić, stigle dvije Amerikanke

U Ženskom košarkaškom klubu Zadar plus u tijeku su pripreme za novu premijerligašku sezonu. Ne, naravno, one sportske pripreme, koje će započeti u kolovozu, već slaganje ekipe za nadolazeće izazove.

Prva vijest je ostanak iskusne, 36-godišnje Davorke Balić, koja je vjernost Plusicama obvezala na najmanje još jednu sezonu. Prošle je sezone u Premijer ligi za 32 minute u prosjeku bilježila sedam poena, uz pet skokova i 2,4 asistencije po susretu

Druga vijest je angažman dviju Amerikanki. Jedna je Ashley Austin, rođena 9. studenoga 2000. u kalifornijskom gradu Compton, visoka 168 centimetara, koja igra na pozicijama jedan i dva. U posljednjoj sveučilišnoj godini bila je na prosjecima od 15,3 poena, 4 skoka, 3,5 asistencija i 2,5 ukradene lopte po susretu.

Druga Amerikanka zove se Tavy Diggs, rođena je 10. svibnja 2001. u teksaškom gradu Plano, visoka je 185 cm te pokriva pozicije četiri i pet. Dolazi za sveučilišta West Wirginia, koje je prošle sezone izborilo NCAA turnir.

Svakako, već sada se može očekivati zanimljiva sezona u ženskoj Premijer ligi, gdje ćemo gledati i prvi zadarski derbi u najvišem košarkaškom rangu.