24 srp 2024
ŽKK ZADAR Luka Bujas novi trener, Josipa Zanki ostaje u klubu
Foto: Šime Zelić / Basketball.hr
Košarka

ŽKK ZADAR Luka Bujas novi trener, Josipa Zanki ostaje u klubu

“U sezoni 2024./2025. našu seniorsku ekipu voditi će renomirani zadarski stručnjak Luka Bujas“, objavio je Ženski košarkaški klub Zadar, koji je prošle sezone izborio povratak u Premijer ligu.

“Bujas je 2015. godine diplomirao na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, a u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri surađivao je sa KK ABC, KK Otok Ugljan, KK Pet Bunara, KK Križevci, KK Šrkljevo, KK Jazine Arbanasi, Al Ittihad (Libija), Crosarios de Cartagena (Kolumbija), Iskra Svit (Slovačka), KK Alkar te HKK Mostara, s kojim je prošle sezone izborio ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Treneru Bujasu i cijeloj ekipi želimo puno sreće, zdravlja i uspjeha u nadolazećoj sezoni”, stoji u klupskoj objavi.

ŽKK Zadar, na čelu s predsjednicom Valentinom Jačan i Upravnim odborom iskoristio je ovu priliku da se zahvali trenerici Josipi Zanki na predanom radu i uspjesima u posljednje dvije sezone na čelu seniorske ekipe. Zbog obiteljskih razloga trenerica Zanki ne može nastaviti s obavljanjem funkcije u seniorskom sastavu, ali ostaje u klubu u funkciji trenerice u Školi košarke ŽKK Zadar.