07 srp 2024
VATRENI PRVIJENAC Mlada Zadranka Tea Blaić zabila svoj prvi gol za Hrvatsku
Foto: HNS
Nogomet

VATRENI PRVIJENAC Mlada Zadranka Tea Blaić zabila svoj prvi gol za Hrvatsku

Hrvatska ženska U-15 nogometna reprezentacija nastupa na prijateljskom turniru u Crnoj Gori. Izabranice Božidara Miletića u prvoj su utakmici pobijedile vršnjakinje iz BiH sa 3:0, a u drugoj Sjevernu Makedoniju s uvjerljivih 6:0.

Golove za “vatrene” protiv Makedonki postigle su Ema Čikvar, Tia Stefanović, Graciela Bubica, Lana Popić, Laura Libić te 14-godišnja Zadranka Tea Blaić, kojoj je to bio prvijenac u reprezentativnom dresu.

Tea je inače jedna od najtalentiranijih mladih nogometašica ŽNK Donat. Ove je sezone, nakon povratka iz ozljede, u Prvoj HNLŽ za pionirke zabila 12 golova u 10 nastupa, a ubilježila je i jedan nastup za kadetkinje u kojemu je postigla čak četiri gola. Obje su zadarske ekipe bile među tri najbolje u Hrvatskoj.

Osim nje, za U-15 reprezentaciju zaigrale su još dvije članice ŽNK Donat Ivona Buljat i Lana Bilaver, zatim Zadranka u dresu Dinama Mija-Ana Dalić te Graciela Bubica, članica NK Croatia Stankovci, koja se također upisala u strijelce, a ove je sezone u raznim ligaškim nastupima zabila čak 65 golova u 43 utakmice.

Sutra Hrvatska igra posljednji susret na turniru protiv domaćina Crne Gore.