14 lip 2024
TUGA I PONOS Prije sedam godina napustio nas je Antonio Jurjević
Domaći nogomet

TUGA I PONOS Prije sedam godina napustio nas je Antonio Jurjević

Sedam je godina prošlo otkako nas je prerano napustio Antonio Jurjević. Tog 10. lipnja 2017., u dobi od tek 27 godina, prestalo je kucati srce mladog zadarskog nogometaša. Sudbina je htjela, baš nakon jedne nogometne utakmice.

Antonio je rođen 2. kolovoza 1990. te je, baš kao i njegova braća Karlo i Josip, prošao sve mlađe kategorije u Nogometnom klubu Zadar, s kojim je kao junior osvojio i trofej Županijskog kupa 2009. Kasnije je igrao još i za Hrvace, Pag, Novalju, biogradski Primorac, Raštane, Zelinu i novigradski NOŠK.

Volio je nogomet i bio je odličan vratar. I danas, prisjetit će se njegovi bivši treneri i suigrači, uz malo sreće koja je u sportu uvijek potrebna, mogao je napraviti veliku nogometnu karijeru. Ali i ovako je bio velik. Veliki sportaš, čovjek, prijatelj…

O tome koliko je Antonio bio voljen među svojim prijateljima najbolje svjedoči njihovo djelovanje nakon njegove smrti. Iste godine pokrenut je Memorijalno-humanitarni turnir Antonio Jurjević, koji se brzo prometnuo u najveći malonogometni događaj u Zadarskoj županiji pa i šire, a ove će godine doživjeti već svoje osmo izdanje.

A već preko šest godina godina djeluje i Humanitarna udruga Antonio Jurjević, koja je pokrenula i sudjelovala u nizu plemenitih akcija za pomoć drugima. Primjerice, samo je Općoj bolnici Zadar donirala već preko 33.000 eura, dok je na posljednjem MHTAJ-u prikupljeno preko 44.000 eura za potrebitu djecu Zadarske županije.

Sve to pokazuje koliko je dubok trag Antonio ostavio za ovozemaljskoga života. Iako je prošlo već sedam godina, bol kod njegovih najbližih ne prolazi, ali jednako tako i želja da se napravi sve da njegovo ime ostane vječno zapisano u srcima svih Zadrana. Tako će i biti.

Počivaj u miru, zadarski anđele!