14 lip 2024
HKK ŠIROKI Duje Brala: “Operacija je dobro prošla, nadam se što bržem povratku na parket”
Foto: HKK Široki
Košarka

HKK ŠIROKI Duje Brala: “Operacija je dobro prošla, nadam se što bržem povratku na parket”

Drugu sezonu u HKK Široki odradio je 21 godišnji zadarski košarkaš, Duje Brala.

Nažalost, nakon nezgodnog pada u posljednjem kolu Lige 6 u dvoboju s Igokeom se ozljedio. Nakon dodatnih pregleda utvrđena je ozljeda prednjeg križnog ligamenta koljena te je operativni zahvat bio neminovan.

Duje je u Zagrebu uspješno operiran i sada ga očekuje rehabilitacija.

– Najvažnije je da je operacija dobro prošla, ozljeda je takva da slijedi višemjesečni oporavak. Trenutačno sam na rehabilitacijama i sve ide po planu. U dogovoru s klubom planirat ćemo povratak, sigurno je da se nećemo žuriti iako ja jedva čekam povratak na parket – ističe Brala.

Koliko je zadovoljan odrađenom sezonom u ponosu Hercegovine?

– Mislim da smo ispunili ta neka očekivanja kluba što se tiče ABA 2 lige, u regularnom djelu domaćeg prvenstva bili smo prvi i time osigurali opet igranje u regionalnom natjecanju što je bio primarni cilj. Igrali smo i finale Kupa te četvrtfinale  ABA 2 lige.

Što se tiče njegovih igara Duje je sezonu završio na učinku od gotovo 12 koševa po susretu u 25 minuta koliko ih je u prosjeku provodio na parketu.

– Bilo je tu i dobrih i loših utakmica, uspona i padova. Imam još jako puno prostora za napredak i uvjeren sam u svoj još veći iskorak u novoj sezoni te da ću svojim igrama u velikoj mjeri pomoći da klub postigne što bolje rezultate.

Dotaknuli smo se na kraju i dvostruke krune KK Zadar.

– Apsolutno zasluženo, dečki su odigrali fenomenalnu sezonu I ja im od srca čestitam –  zaključio je Duje Brala.