14 lip 2024
RK ZADAR 2013 Dječaci do 13 godina četvrti u Hrvatskoj, Dominik Antišin u idealnoj sedmorci
Foto: RK Zadar 2013
Rukomet

RK ZADAR 2013 Dječaci do 13 godina četvrti u Hrvatskoj, Dominik Antišin u idealnoj sedmorci

Rukometaši RK Zadar 2013 do 13 godina četvrti su u Hrvatskoj. Na završnici državnog prvenstva u Poreču igrači trenera Frane Karduma došli su do polufinala, gdje su ih doslovno centimetri dijelili od plasmana u veliko finale, ali su nakon dramatičnog poraza na sedmerce na koncu ostali bez pobjedničkog postolja.

Mladi su Zadrani skupinu prvoga kruga prošli sa maksimalne četiri pobjede, protiv Dubrave, Karlovca, Županje i Čakovca, da bi u četvrtfinalu bili bolji od Maksimira. Polufinale je ponudilo pravu dramu protiv Zagreba, koja je završila neriješeno (16:16) pa se pristupilo izvođenju sedmeraca, u čemu su nešto spretniji bili Zagrepčani (19:20).

Zadrani su tako otišli u borbu za broncu, gdje nisu imali snage prebroditi prethodno razočaranje te ih je porazila riječka Kozala sa 20:16. Svakako, ovaj je rezultat hvale vrijedan, tim više što su se zadarski dečki na završnicu plasirali kao najbolja momčad dalmatinske regije. Ujedno, to je i još jedna potvrda koliko je zadarsko područje rukometno nadareno.

U najbolju sedmorku prvenstva izabran je mladi zadarski lijevi vanjski Dominik Antišin

– Iako je medalja ovaj put izostala, naši momci odradili su fenomenalan turnir gdje su nas milimetri djelili od finala. Veliko je ovo iskustvo za naše dečke, koji su pokazali da nema straha za budućnost zadarskog rukometa – poručili su iz kluba.

RK Zadar 2013 U-13: Ivan Brtan, Stipe Grubešić, Adrian Kardum, Domagoj Kardum, Duje Škulić, Dominik Antišin, Mauro Dundović, Dino Jovanović, Filip Jokanović, Karlo Pedić, Lovre Kraljević, Dinko Didović, Mateo Mamut, Matej Ivanišević, Ivan Harapin, Karlo Šiljeg, Ivan Višić, Jure Kadija. Trener: Frane Kardum.

Iz RK Zadar 2013 još jedna dobra vijest da su poziv za kadetsku reprezentaciju Hrvatske dobili Lovre Duvnjak, Luka Rogić i Niko Šegarić. Okupljanje je na rasporedu od 28.6 – 4.7. u kampu HRS-a u Umagu.