14 lip 2024
TO SE ZOVE LJUBAV Navijač Zadra iz Graza kupio pretplatu na početku sezone i sada mu vrijedi zlata!
KK Zadar

TO SE ZOVE LJUBAV Navijač Zadra iz Graza kupio pretplatu na početku sezone i sada mu vrijedi zlata!

O ljubavi i strasti koju Zadrani imaju prema svom Košarkaškom klubu mnogo je redaka i stihova već ispisano. A nije tajna ni da su zadarskim košarkaškim virusom zaraženi i mnogi ljudi koji rodom ili porijeklom nisu s ovoga područja. Ali kada su vidjeli i osjetili tu košarkašku čaroliju, ona ih je jednostavno posve obuzela, a oni su postali, ne samo zagriženi navijači Zadra, nego i njegovi veliki promotori diljem Hrvatske pa i Europe.

Jedan od njih je i Međimurac Teo Cilar, nekadašnji košarkaš i sportski novinar iz Murskog Središća, posljednjih godina sa stalnom adresom u Grazu. Njegova ljubav prema Zadru rođena je sada već daleke 1998.

– Tada sam prvi put na televiziji gledao prijenos iz Jazina. Zanimljivo, bila je to baš utakmica Zadra i Splita. Kada sam vidio onu atmoferu, bila je to ljubav na prvi pogled, koja traje do danas i trajat će sigurno dok sam živ – na prvu će Teo.

Ta je ljubav s godinama rasla pa kada je dječak Teo postao momak, počeo je redovito odlaziti na utakmice kad god je to mogao, bilo u Zadar, bilo u mjesta bliže njegovu domu. Ništa se nije promijenilo ni kada su ga životne okolnosti odvele još malo dalje od Hrvatske. Iz Graza je pred početak ove sezone kupio godišnju ulaznicu, koju će prvi put iskoristiti tek u nedjelju, na posljednjoj utakmici sezone, onoj najvećoj, za titulu.

– Iako sam znao da ću teško uspjeti doći na neku utakmicu u Zadar, pretplatu sam kupio zbog ljubavi prema klubu i jer sam mu želio na taj način financijski pomoći, kao i kroz godišnju članarinu u Gradu košarke za sebe i sina. Na kraju je ispalo da ćemo jednu utakmicu ipak pogledati.

I to kakvu. Majstorica finala ne propušta se ni za što na svijetu. Teo i njegov sin Jakov, inače talentirani mladi košarkaš, u nedjelju stižu iz Graza podržati svoj Zadar. A s obzirom da su ulaznice rasprodane u svega nekoliko sati, pretplata je sada uistinu zlata vrijedna.

– Kada je supruga Andreja vidjela rezultat četvrte utakmice, samo je rekla: “Ajde, što ću od tebe…” Valjda sam zaslužio, ha-ha. Iako je u sportu sve moguće, ako pristup naših igrača bude kao jučer, mislim da nam Split teško može parirati. Pogotovo uz atmosferu koja se sprema na tribinama. Očekujem pobjedu u ambijentu kakav samo Zadar može pružiti i da na kraju svi zajedno feštamo na trgu – za kraj će ovaj uistinu poseban zadarski košarkaški fanatik.