14 lip 2024
KK ZADAR SE ŽALIO NA BUKU “Protiv Olympiacosa je ’92 u Jazinama bilo 35 kalašnikova pa se Grci nisu žalili”
Foto: KK Zadar
KK Zadar

KK ZADAR SE ŽALIO NA BUKU “Protiv Olympiacosa je ’92 u Jazinama bilo 35 kalašnikova pa se Grci nisu žalili”

Nakon jučerašnjeg poraza u trećoj utakmici finala doigravanja za prvaka Hrvatske od Splita na Gripama, Košarkaški klub Zadar uložio je službenu žalbu radi razine buke u dvorani, objavila je sinoć prva Slobodna Dalmacija.

Uslijedili su brojni komentari o tom potezu, a oglasio se i Muzej zadarske košarke, koji je podsjetio na davne dane Jazine.

“O toj zaglušujućoj buci tisuće grla. Zaglušujućoj buci onih limenih podnožja vrhova tribine Istok kojih samim čudom nismo izbili silnim nabijanjem nogama. Zaglušujućoj buci petardi, baklji, činela, čegrtaljki, teća, lonaca, sa čim svim ne. Ruke su nam na bankinama, reklamama drvenim krv ostavljale da bi buku još i veću stvorile. Pa do i tih famoznih truba. Ali onih kamionskih za koje su se i veliki akomulatori unosili.

Protiv Olympiakosa 1992. su u Jazinama bila bar 35 pušaka Kalašnikova. Ne pamtim da se Paspalju ikad dogodilo što na toj utakmici, da se nije dobacio sa linije slobodnih bacanja. Pa se ni Grci nisu žalili. Nedavno je i velikan, NBA igrač, Dragić pričao, onako simpatično, kako je prilikom izvođenja slobodnih bacanja koš južne tribine poput čovjeka, gibao se lijevo i desno, on kao da je na nekom brodu nemirnoga mora, ali morao je šutjeti. Priznajte, jel se tko od nas time sramio?

I koliko još primjera je bilo. Jer to su Jazine. To su Zadrani. Nikad se nismo tužakali i plakali. Dapače. Dragi prijatelji, dragi moj Zadre, glavu gori, izvucite taj petak i dovedite petu utakmicu u Krešinu dvoranu. Drugo prepustite nama. Majstorima ovih prostora. Koreografije, buke i ambijenta. Tornadu Zadar i svima nama pod istom nam svetom bandirom. Mi smo Zadrani, Zadar je naš”, stoji u objavi Muzeja.