04 srp 2024
STK SVETI MIHOVIL Uspješna debitantska sezona, dogodine opet u STOLAR ligi
Foto: Naši školji
Općina Preko

STK SVETI MIHOVIL Uspješna debitantska sezona, dogodine opet u STOLAR ligi

Stolnotenisači Svetog Mihovila iz Preka održali su završni trening za ovu, premijernu klupsku sezonu, piše portal Naši školji. Podsjetimo, riječ je o novom klubu kojeg je protekle godine pokrenula grupa entuzijasta koja već drugu godinu nastupa u ligi stolnoteniskih rekreativaca Stolar.

STK Sveti Mihovil ljubitelje tog sporta okuplja u Domu na žalu u Preku gdje održavaju svoje treninge četiri puta tjedno, a njima nazoči sve veći broj ljubitelja “ping-ponga”.

– Nakon uspješnog sudjelovanja na natjecanju lige Stolar u Zadru završili smo i treninge ove sezone. Na završnom treningu i druženju bili su prisutni svi članovi koji su iskazali zadovoljstvo prvom godinom djelovanja kluba. Dogovorili smo da ćemo na jesen nastaviti natjecanje u Stolar ligi u Zadru, a preko ljeta ćemo kontinuirano raditi na tjelesnoj spremi kako bismo što spremniji dočekali novu sezonu. Zahvaljujemo svim donatorima koji su prepoznali značenje ovog otočkog kluba u doprinosu zajednici, posebno Općini Preko i načelniku Juri Brižiću koji su nam značajna potpora u našim programima i aktivnostima – istaknuo je Goran Šarin, predsjednik STK Sv. Mihovil Preko.

– Ovo je, vjerujemo, tek početak jedne lijepe stolnoteniske priče s našeg otoka. Kada se naš mladi klub dodatno organizacijski uhoda, planiramo pokrenuti i malu školu stolnog tenisa, odnosno treninge za djecu jer je važno prenijeti znanje koje smo mi naučili. Pred nama je još dosta posla, ali nam entuzijazma ne nedostaje – dodao je Šarin.

Otočna momčad natjecanje u Stolar ligi završila je na vrlo dobrom 9. mjestu, a organizatori su puni hvale za njihove nastupe i ponašanje.

– To je ekipa s dušom, slobodno mogu kazati najomiljenija ekipa u Stolaru koja predvođena kapetanom Goranom Šarinom bilježi vrlo zapažene rezultate. Uz njega su kroz sezonu nastupali Danijel Dunatov, Ante Brižić i Zdravko Vincetić. Nama je izuzetna čast i privilegija da u Stolaru sudjeluje jedna otočna momčad koja svaki utorak putuje iz Preka na ligaške utakmice. To je ekipa koja još nije odgodila niti jedan meč, a dolazili su i po najtežim vremenskim uvjetima. Upravo zato im želimo još puno godina odličnih sportskih rezultata – poručio je Davor Karlović, utemeljitelj Stolara i jedan od najpoznatijih zadarskih stolnotenisača, koji vjeruje da će Sveti Mihovil popularizirati stolni tenis na otoku Ugljanu i u tome će, najavljuje, imati punu podršku “starijeg brata” STK Donat iz Zadra.