07 srp 2024
2. ŽNL Podgradina “pogurala” Raštane pred “vrata raja”, Marinović čovjek za derbije
Foto: NŠK Raštane
Domaći nogomet

2. ŽNL Podgradina “pogurala” Raštane pred “vrata raja”, Marinović čovjek za derbije

U zaostaloj utakmici 15. kola 2. ŽNL nogometaši Sv. Mihovila nisu uspjeli doći do pobjede na gostovanju kod Podgradine. Završilo je 1:1 pa su tako uoči posljednjeg kola, koje je na rasporedu ovaj vikend, Raštane u najboljoj situaciji za osvajanje titule i promociju u 1. ŽNL.

Sve bitno u dvoboju Podgradine i Sv. Mihovila na igralištu Mile Čulina u Pridrazi dogodilo se unutar šezdesetak sekundi. Prvo je Lovre Nekić u 42. minuti zabio za 1:0, a potom Josip Zelenčić u 43. za 1:1. Do kraja se mreže više nisu tresle pa su “boduli” bodovni saldo podebljali samo za bod, na ukupno 40.

Raštančani su, pak, u prošlom kolu s 1:3 svladali Podgradinu i došli do 41 boda pa sada imaju sve u svojim rukama. Pod pretpostavkom da će Sv. Mihovil sutra na domaćem terenu pobijediti posljednjeplasirano Vrčevo, igrači Mišela Jelenkovića za titulu će morati u subotu na domaćem terenu pobijediti pretposljednje Arbanase.

Inače, jučer je na igralištu Drežlovac u Glavici odigran još jedan zanimljiv lokalni derbi između Vrčeva i Debeljaka. Domaći su poveli golom Kristijana Srdarovića u 14. minuti, da bi Matej Ročak u 33. i 52. preokrenuo na 1:2. Stvari je na početak u 69. minuti vratio Marin Jozinović golom za 2:2, a onda se po drugi put ove sezone u junaka derbija prometnuo Stipe Marinović. Njegovim golom u 71. minuti Debeljačani su kući odnijeli sva tri boda. Subota na njihovom Šaraju donosi poslasticu za kraj sezone, izravan okršaj za treće mjesto s Podgradinom.

Standings provided by Sofascore

Raspored posljednjeg kola

Petak, 24. svibnja: Sv. Mihovil – Vrčevo (19 sati)

Subota, 25. svibnja: Raštane – Arbanasi (17:30), Debeljak – Podgradina (17:30)