14 lip 2024
3X3 Diadora osvojila seniorsko izdanje VI. Diadora Opena! 
Foto: KK Diadora
Košarka

3X3 Diadora osvojila seniorsko izdanje VI. Diadora Opena! 

Završen je i šesti po redu Diadora Open, ove godine pobjedu je na kraju odnijela ekipa 3X3 Diadora sastavljena od Luke Žilića te Marina Kneževića, Paola Marčeva i Marina Jeličića.

Kroz grupne faze direktne nastupe u polufinalima izborili su Stara Škola i Sportko, dok su kroz četvrtfinala svoj put u borbu za finale tražili SOM Sport i 3X3 Diadora.

Prave partije gledali smo u polufinalima u kojemu je prvi nositelj turnira, Stara Škola osigurala nastup u finale pobjedom protiv SOM Sporta dok je 3X3 Diadora u velikom okršaju četvrtog i trećeg nositelja slavila s 21:17 protiv Sportka.

Finale je donijelo reprizu grupnog okršaja između 3X3 Diadore i Stare Škole, ali iako je u grupi Stara Škola opravdala ulogu prvog nositelja turnira te je slavila međutim, 3X3 Diadora do finala je očito dosegnula “radnu temperaturu” te su nakon velike borbe u finalu upisali pobjedu nakon deset minuta igre rezultatom 18:17.

3X3 Diadora pobjedom je osigurala plasman na Završni turnir Prvenstva Hrvatske koji će se u Ninu održati 26. i 27. srpnja 2024.

Osim seniorskog Diadora Opena održala su se čak četiri turnira za mlađe kategorije, kroz Plazma Sportske igre mladih dan ranije natjecali su se dečki do 13 i 15 godina te cure do 15 godina.

KK Nered

Osam momčadi natjecalo se u kategoriji do 13 godina, a pobjedu su odnijeli dečki pod imenom Dominacija, doprvaci su Četiri Mušketira dok je treće mjesto osvojila ekipa Nered.

Kod ženskih kategorija prvo mjesto osvojila je prva ekipa ŽKK Zadar, a doprvakinje su prva ekipa ŽKK Zadar Plus, treće mjesto zauzela je druga ekipa ŽKK Zadar.

Što se tiče kategorije do 15 godina prvo mjesto zauzeli su Mamba Mentality, druga je bila Fontana, a treće mjesto zauzela je prva ekipa KK Zara. Čestitamo svim ekipama koje su nastupila na turniru, a prvacima čestitamo na prolasku na Završni turnir Plazma Sportskih igra mladih.

Osim Prvenstva Hrvatske za seniore odigrano je izdanje PH i za U17 kategoriju, a u njoj je nakon produžetka i dvice za pobjedu nastup na Završnom turniru ostvarila momčad KK Diadora U17. Sjajnu borbu i otpor u finalu pružili su momci iz ekipe Plovanije dok je treće mjesto zauzela ekipa Bile Mambe.