27 srp 2024
SVESTRANI VETERAN Marin Pijaca u dva dana osvojio košarkaško srebro i nogometno zlato
Košarka

SVESTRANI VETERAN Marin Pijaca u dva dana osvojio košarkaško srebro i nogometno zlato

Za razliku od profesionalnog sporta, koji je u Zadru, čast iznimkama, na povijesno niskim granama, rekreativni i veteranski je nikad aktivniji. Mnoštvo je natjecanja u raznim sportovima, bilo timskim, bilo pojedinačnim, na koja se ljudi raznih generacija mogu prijaviti,

Pa tako nije rijetka pojava ni da se oni svestraniji bave s nekoliko sportova paraleleno. Jednu takvu zanimljivu sportsku priču ispisao je ovih dana Marin Pijaca, nekadašnji košarkaš, koji je danas aktivan na raznim poljima u sportu, ali i van njega.

U nedjelju je popularni “Dragan” igrao finale Lige košarkaških amatera i rekreativaca, kojoj je jedan od suosnivača i autor samog naziva LIKAR. Njegovi su veterani Puntamike na kraju morali čestitati rivalima z KK Vrsi, koji su u svojim redovima imali i nekadašnje europske zvijede poput Marka Popovića i Tomislav Ružića. U takvim okolnostima i srebro ima drugačiji sjaj.

A samo dan kasnije s pozicije playmakera preselio se među vratnice. U pretposljednjem kolu Županijske nogometne lige veterana njegov je Sabunjar na domaćem terenu pobijedio Poskoke s 2:0 i tako uoči posljednjeg kola matematički osigurao naslov prvaka. I nije to Marinu prvi, a sasvim sigurno ni posljednji veteranski trofej.

Pitanje je samo u kojem će se sportu još okušati. Jedino što sigurno ne može jest baciti koplje dalje od sina Jakova.