07 srp 2024
KREĆE POLUFINALNA SERIJA Marko Ramljak: “Imali smo dosta teške utakmice s Dinamom”
KK Zadar

KREĆE POLUFINALNA SERIJA Marko Ramljak: “Imali smo dosta teške utakmice s Dinamom”

Kako odmiče svibanj, raste uzbuđenje među onima koji u Zadru žive košarku, a takvih je puno. Do kraja mjeseca, ostvare li se svi snovi, zadarski košarkaši obranit će naslov prvaka, no do tog dana je puno izazova, a prvi sljedeći na rasporedu je večeras od 20:30, kada u Dvoranu Krešimira Ćosića stiže zagrebački Dinamo.

Ocjena kako se radi o jako neugodnoj momčadi ovoga puta nije fraza, jer je riječ o suparniku koji je itekako znao zagorčati život Zadranima. U veljači je na Višnjiku Zadar slavio sa 77:73, nakon što je u 12. minuti zaostajao čak 18 poena (13:31), a sjetimo se kako je prošle godine u četvrtfinalu Dinamo na svom parketu izjednačio na 1:1, da bi i u majstorici na Višnjiku u prvim minutama opasno priprijetio. Ove godine imaju jaču momčad nego prošle, a vodi ih hrvatski izbornik Josip Sesar.

Foto: KK Zadar

– Počinje nam polufinalna serija protiv vrlo ozbiljnog protivnika koji je vrlo dobro popunjen s kvalitetnim igračima na svim pozicijama. Oni uvijek motivirano igraju na Višnjiku. Moramo ih, kao i sve ostale, shvatiti vrlo ozbiljno i od prve minute pokušati nametnuti naš ritam te držati neki intenzitet igre koji nam odgovara. Pozivam navijače da nas podrže, oni su izuzetno bitni, uz njihovu pomoć smo puno jači – kaže u najavi Danijel Jusup, trener Zadra.

Dinamo je u četvrtfinalnoj seriji gubio od Cedevite 0-1, a onda je drugu utakmicu dobio s uvjerljivih 102:71, da bi potom kroz majstoricu na gostujućem terenu izborio polufinale sa Zadrom.

– Dinamo je vrlo iskusna momčad s puno prekaljenih igrača, u čemu prednjače Novačić i Kraljević, a imaju i dosta energije u Brzoji, Mikšiću… Ne iznenađuje me što su u polufinalu, to je nekako i očekivano s obzirom na roster. U prvom dijelu prvenstva pa i prošle godine imali smo dosta teške utakmice s njima. Ni sada neće biti lako, no vjerujem da ćemo biti na višoj razini nego u prošlim susretima – kaže Marko Ramljak.

Jasno je da će u obrani Zadar prije svega morati spriječiti eventualnu seriju vanjskih šutova protivnika, koja bi mogla odvesti utakmicu na drugu stranu. A u napadu…

– Nastojat ćemo raditi ono što radimo dobro, što više trčati, s puno energije, jakom obranom i laganim poenima kako bismo izbjegli egal završnicu i ostvarili pobjedu pred domaćom publikom.  Imamo tu kvalitetu, ako uđemo dobro od prve sekunde napravit ćemo to kako treba – ističe kapetan Zadra.