27 srp 2024
1. ŽNL ZADARSKA Škabrnja zaustavila Pakoštane, Sabunjar na -2, poker Antonija Srzića
Foto: NK Sabunjar Privlaka
Domaći nogomet

1. ŽNL ZADARSKA Škabrnja zaustavila Pakoštane, Sabunjar na -2, poker Antonija Srzića

Razlika između vodećeg dvojca 1. ŽNL nakon 24. kola ponovno je smanjena na dva boda. Vodeće Pakoštane zaustavljene su, naime, na škabrnjskim Vlačinama, dok je Sabunjar na domaćem terenu uvjerljivo svladao Galovac i tako dva kola prije kraj dodatno pritisnuo rivala u borbi za titulu.

Škabrnja od dolaska trenera Josipa Butića igra odlično i u prvenstvu i Županijskom kupu, gdje je došla do finala. Potvrda je stigla i na domaćem terenu protiv Pakoštana, gdje je povela 1:0 golom Josipa Ivkovića u 52. minuti. Ipak, u 80. minuti gosti su izjednačili preko Ive Kukina i s konačnih 1:1 svakoj momčadi pripao je po bod.

Na privlačkim Sabunikama prva je dva pogotka postigao Galovac, jednoga u vlastitu mrežu (Klaudijo Šare 3′), a drugoga u protivničku (David Katuša 32′). U 40. minuti Zvonimir Glavan (17. gol sezone) pogađa za 2:1 domaćina, da bi u nastavku Luka Miletić (53′), Mateo Rončević (63′) te Ivan Ninčević (79′) odveli Sabunjar do visokih konačnih 5:1.

Na treće mjesto vratio se Hajduk, pobjedom od čak 5:3 protiv Zemunika, koji je ovim porazom i službeno ispao iz 1. ŽNL. Apsolutni junak Pridražana bio je Antonio Srzić, autor četiri pogotka (23′, 44′, 74′, 86′), dok je prvoga u 9. minuti zabio Mate Baždarić. Gosti su se borili koliko su mogli, Matija Lučić (30′) i Patrik Tokić (45’+1, 51′) zabili su za 3:3, rezultat koji je na semaforu stajao sve do pred kraj susreta, kada se opet ukazao već spomenuti Srzić.

Prema izvješću delegata, na ovoj je utakmici došlo i do jednog incidenta: “U 88. minuti igrač gostujuće ekipe br. 19 Tokić Patrik, nakon pokazane opomene zbog prigovora, udara glavnog suca Josipa Anića šakom u glavu. Nakon toga sudac je pokazao crveni karton igraču br. 19 Tokić Patriku te je odmah potom prekinuo susret (u 89. minuti). Nakon prekida utakmice sudac je zatražio liječničku pomoć. Utakmica je snimana te će snimka utakmice biti naknadno dostavljena u savez.”

Veliki derbi između Zlatne luke i Bibinja u Sukošanu završio je neriješeno. Gosti su poveli golom Davorina Milanovića u 25., a izjednačio je Ivan-Vinko Marić u 52. Novo vodstvo Bibinjcima donio je isti igrač u 72., da bi konačnih 2:2 postavio Boris Labus u 88. minuti.

Dragovoljac je slavio na gostovanju kod Dalmatinca s 0:2 golovima Tonija Letine u 58. i 81. minuti, a istim rezultatom je Polača na svom terenu pobijedila Novu zoru. Strijelci su bili Marko (40′) i Stipe (82′) Čačić.

Velebit je u Benkovcu s 4:1 pobijedio Abecedu ZDC, koju je u vodstvo doveo Stipe Vujević u 4. minuti. Međutim, sve ostalo išlo je na stranu domaćina, za koje su pogađali redom Krešimir Nakić (29′), Ante Josić-Jurjević (53′), Lukas Brkljača (67′) i Denis Šitum (90′).

Standings provided by Sofascore

Raspored 25. kola

Srijeda, 15. svibnja: Pakoštane – Zlatna luka

Petak, 17. svibnja: Dragovoljac – Sabunjar

Subota, 18 svibnja: Dalmatinac – Velebit

Nedjelja, 19. svibnja: Galovac – Škabrnja, Bibinje – Hajduk, Zemunik – Polača, Nova zora – Abeceda ZDC

* Sve utakmice počinju u 17:30