07 srp 2024
ZADRANI U EUROPI Dobar povratak Vraneša nakon ozljede, double-double Ružića
Foto: BC Juventus
Košarka

ZADRANI U EUROPI Dobar povratak Vraneša nakon ozljede, double-double Ružića

Nešto više od mjesec dana bio je van terena Ivan Vraneš zbog ozljede ruke. Danas je zaigrao prvu utakmicu nakon oporavka pa iako je njegov Juventus izgubio, hrvatski reprezentativac pokazao je da forma koju je imao većim dijelom sezone nije nimalo “isparila”.

Dapače, zadarski košarkaš bio je najefikasniji igrač svoje momčadi sa 15 poena, tri skoka, dvije blokade i jednom asistencijom. Na njegovu žalost, to nije bilo dovoljno Juventusu za pobjedu u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja prvenstva Litve. Lietkabelis je u Uteni slavio sa 77:84 i napravio “break” na početku serije.

Sličnu večer imao je i Michael Ružić. Talentirani 17-godišnji Zadranin bio je najbolji igrač Joventuta u posljednjem kolu ACB lige, ostvarivši i svoj najbolji statistički učinak u španjolskom prvenstvu. Postigao je 14 poena uz 11 skokova te jednu asistenciju. Ipak, njegova je momčad uvjerljivo poražena na gostovanju kod Obradoira sa 97:71 te je sezonu završila na 10. mjestu.

Ružić je u svojoj prvoj sezoni u najjačoj europskoj ligi odigrao 26 utakmica, pri čemu je na terenu prosječno provodio 17 minuta uz učinak od pet poena i tri skoka.