04 srp 2024
LIKAR KROMBACHER KK Vrsi pobjednik treću godinu zaredom
Foto: LIKAR Krombacher
LIKAR Krombacher

LIKAR KROMBACHER KK Vrsi pobjednik treću godinu zaredom

Crveno-crni dresovi, to je ekipa KK Vrsi i oni se busaju u prsi – navijačkom se pjesmom slavi treća uzastopna titula u košarkaškom nadmetanju amatera i rekreativaca – LIKAR Krombacher.

Vršani su treću godinu za redom podignuli pobjednički pehar, slavljem protiv rivala s kojim su do sada igrali tri finala – Veterana KK Puntamike. Otkako je formirana LIKAR liga, Puntamičani su slavili u prvom, premijernom izdanju, a Vršani u posljednja tri finala.

U ovogodišnjem finalu, igranom u Dvorani 3 ŠC Višnjik, Vrsi su uvjerljivo trijumfirali rezultatom 93:66.

Finalni susret u korist Vršana otišao je početkom treće trećine, kada su Puntamičanima pobjegli na nedostižnih 20 razlike. Šuterski je raspoložen bio najefikasniji igrač utakmice Marko Popović sa 24 koša, ubacivši ukupno šest trica. Njemu su se u tom periodu još pridružili Domagoj Vidaković i Tome Ružić, kao i Ivan Kaštropil, koji je od strane organizatora dobio priznanje za MVP igrača LIKAR Krombacher lige.

Posebnu nagradu, onu za fair-play organizatori su dodijelili Košarkaškom klubu Zaglav sa Dugog otoka. Liga im je donirala košarkaške lopte i to njihovoj Udruzi KAKE BAKE, zbog promicanja košarke i sporta općenito na Dugom otoku. Donaciju su Jeri Šešelji uručili Zvonimir Brzić i Dražen Ban, ispred organizatora LIKAR Krombacher lige. 

KK Vrsi – Veterani KK Puntamika 93:66 (20:17, 20:11, 25:20, 28:18)

ZADAR – Dvorana 3 ŠC Višnjik. Gledatelja 100. Suci: Božo Škara i Ivan Grbić.

KK VRSI: Dominik Knežević 11, Marko Popović 24, Ivan Kaštropil 14, Tomislav Jurjević 3, Tomislav Ružić 9, Vinko Fain 5, Ante Bronić 4, Domagoj Vidaković 23. Voditelj: Mate Kanjer. Pomoćnik: Marko Lepur.

VETERANI KK PUNTAMIKA: Marki Blaslov 3, Miro Dundov 6, Zvonimir Baričević, Marin Pijaca 12, Marijan Torbarina 13, Tomislav Luštica 3, Ivan Bulić 11, Stipe Dunatov. Trener: Davor Mujagić. Pomoćni trener: Marin Ivetić.

Najbolji pojedinci

MVP: Ivan Kaštropil (Vrsi)

Najbolji strijelac: Lucijan Perić (Vodovod Ballers) sa 25 poena po utakmici

Najviše trica: Lovre Fabulić (Voštarnica) sa 4.5 trica po utakmici

Najbolji skakač: Tomislav Ružić (Vrsi) sa 14 skokova po utakmici

Najbolji asistent: Lucijan Perić (Vodovod Ballers) sa 4.3 asistencije po utakmici

Najviše ukradenih lopti: Jure Klarić (Jadera)

Najbolji bloker: Vinko Glavan (Sabunjar, Privlaka) sa 3.3 blokade po utakmici

Tekst: Robert Zorić