18 svi 2024
BORBA ZA MEDALJE Ivo Radetić: “Odricanje, trud, rad mladića i njihova želja doveli su nas  na ovu završnicu”
Vaterpolo

BORBA ZA MEDALJE Ivo Radetić: “Odricanje, trud, rad mladića i njihova želja doveli su nas na ovu završnicu”

Petak i subota donose u Zagrebu Završnicu Prvenstva Hrvatske u vaterpolu u konkurenciji mlađih juniora. Parovi polufinala su Medvešćak – Zadar 1952 te Mladost – Jadran.

Novi je ovo veliki uspjeh za klub s Višnjika, slaže se s tim i trener Ivo Radetić.

– Drugu godinu zaredom mi smo tu, to je izvrsno, jedini od lani smo tu, sada nema Juga, Primorja i Mornara. Ponosan sam na svoje dečke, više od ičega me raduje naša konstanta. Priželjkivali ovo jesmo, očekivali na početku realno nismo. Međutim, odricanje, trud, rad mladića i njihova volja, želja dovela nas je na ovu završnicu i sve ćemo učiniti da se dokopamo jedne od medalja.

Jedinstvena liga pun je pogodak?

– Apsolutno, liga koja sa završnicom traje šest mjeseci. Liga u kojem s nestrpljenjem očekujete svako dva tjedna dvokola, imate priliku za napredovati, za popraviti nešto kada izgubite, fantastičan izazov i lijepa prilika za dečke da pokažu koliko vrijede i da se i sama razina vaterpola u tom uzrastu podigne što i jest krajnji cilj lige.

Medveščak?

– Neporaženi u ligi, izraziti su favoriti, idemo sa željom da prikažemo što bolji vaterpolo pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Dečki su motivirani i vesele se jako ovom natjecanju – zaključio je Radetić.

Zadar i Medvešćak igrat će od 18 sati i 45 a nakon njih snage će od 20 sati odmjeriti Mladost i Jadran.