27 srp 2024
Pregršt medalja za Judo klub Zadar na Memorijalu Mario Zebić u Kaštelima
Borilački

Pregršt medalja za Judo klub Zadar na Memorijalu Mario Zebić u Kaštelima

Proteklog vikenda u Kaštelima je održan Međunarodni memorijalni judo turnir “Mario Zebić”, na kojemu je nastupilo 47 klubova sa 627 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Kosova, Srbije i Crne Gore. Natjecalo se u uzrastima mlađih dječaka i djevojčica, dječaka i djevojčica u uzrastu mlađih kadeta i mlađih kadetkinja te u uzrastu kadeta i kadetkinja.

Judo klub Zadar je na ovom natjecanju nastupio sa 33 natjecatelja, predvođenih trenerima Antom Zankijem, Stipom Grgasom, Draganom Kneževićem i Josipom Kneževićem.

Mladi zadarski judaši i judašice ukupno su osvojili tri zlatne, osam srebrnih i devet brončanih medalja te zauzeli 4. mjesto u ukupnom poretku klubova.

U uzrastu dječaka i djevojčica do 10 godina Ivan Dominik Šarić je osvojio srebrno odličje, dok su Petar Krešimir Marnika i Donat Prenaj zauzeli peta mjesta.

U uzrastu dječaka i djevojčica do 12 godina Rita Kurtin, Antonio Kardum, Tomislav Paleka i Adrijan Burmeta su osvojili srebrena, a Greta Klarin, Roko Zidar Basioli, Ivan Zanki i Mislav Stručić brončana odličja. Juraj Pavlović i Maša Grgas su zauzeli peta mjesta.

U uzrastu dječaka i djevojčica do 14 godina Tino Hromin, Mario Mrkić i Emanuel Šapina su osvojili zlatna odličja. Armin Bračković je osvojio srebrno odličje dok su Eva Grčić i Patrik Parić osvojili brončana odličja. Onea Jergan i Tia Perinčić su zauzele peta mjesta.

U uzrastu mlađih kadeta i mlađih kadetkinja do 16 godina Luce Rumora je osvojila srebrno odličje dok su Mia Katušić i Duje Tudorović osvojili brončana odličja.

U uzrastu kadeta i kadetkinja do 18 godina Kimi Matulović je osvojio srebrno, a Ivan Vrkić brončano odličje, dok je Roko Marin zauzeo peto mjesto.

Za Judo klub Zadar još su nastupili: Matej Vučić, Marko Škifić, Bartol Maračić, Ivan Miljanić, Niko Bujić i Lucija Dragičević.