18 svi 2024
PRVAKINJA HRVATSKE Veronika Babara, uz trofej, osvojila i priznanje za najbolju kružnu napadačicu
Rukomet

PRVAKINJA HRVATSKE Veronika Babara, uz trofej, osvojila i priznanje za najbolju kružnu napadačicu

Na Prvenstvu Hrvatske za rukometašice u kategoriji do 17 godina (djevojke rođene 2006. i mlađe), koje je održano u Poreču, Lokomotiva je u finalu s 24:18 pobijedila Dalmatinku iz Ploča i obranila titulu najbolje hrvatske ekipe u ovoj selekciji.

Nagradu za najbolju kružnu napadačicu osvojila je Veronika Babara, igračica iz Biograda, koja je i standardna kadetska te odnedavno i mlađe juniorska reprezentativka. Važnu ulogu u reprezentaciji imala je na Europskom prvenstvu za mlađe kadetkinje prošle godine u Crnoj Gori gdje je Hrvatska bila četvrta, a taj je rezultat našim igračicama donio plasman na Svjetsko prvenstvo koje je u kolovozu ove godine.

Priznanje za najboljeg pivota na PH Babara je osvojila i 2022., tada za uzrast do 16 godina. Prošle godine na Državnoj završnici za srednje škole kao članici Druge ekonomske škole iz Zagreba pripalo joj je priznanje za najbolju igračicu. Ove sezone debitirala je za prvi sastav Lokomotive u EHF Europskoj ligi u kojoj je protiv Chambraya postigla i jedan pogodak.