27 srp 2024
MARKO RAMLJAK: “U doigravanje ulazimo sa samopouzdanjem, ali bez podcjenjivanja”
Foto: Dragana Stjepanović / ABA liga
KK Zadar

MARKO RAMLJAK: “U doigravanje ulazimo sa samopouzdanjem, ali bez podcjenjivanja”

Sutra počinje doigravanje za prvaka Hrvatske. U prvoj utakmici četvrtfinala košarkaši Zadra, kao uvjerljivo najbolja momčad ligaškog dijela, dočekuju osmoplasiranu Dubravu. Susret u Dvorani Krešimira Ćosića počinje u 19 sati, a ulaznice su u prodaji putem sustava i na prodajnim mjestima , dok blagajna ŠC Višnjik otvara točno u podne.

U dvoboj sa Dubravom Zadrani ulaze puni samopouzdanja, jer su ligu završili s 15 uzastopnih pobjeda i omjerom 31-2. A po formi u prvenstvu slijedi ih upravo Dubrava, koja je dobila osam od posljednjih devet utakmica, izgubivši samo u produžetku na gostovanju kod Dinama. Dovoljno je to upozorenje momčadi Danijela Jusupa da protivnika shvati maksimalno ozbiljno.

– Dubrava u posljednje vrijeme igra jako dobro. Digli su se, imaju dosta samopouzdanja i sigurno dolaze sa željom da nas pokušaju iznenaditi – kaže u najavi Marko Ramljak.

Foto: Dragana Stjepanović / ABA liga

– Moramo od početka susreta odigrati puno bolje nego što je to bio slučaj protiv Splita i Bosca. Ovo je play off, nema vremena za vađenje i svaki lošiji ulazak može nas skupo koštati. Zato moramo od prve sekunde ući maksimalno koncentirano i angažirano i pokušati se što prije odvojiti – ističe kapetan Zadra.

Branitelj naslova glavni je favorit za titulu i ove sezone, no Split zasigurno ima veliku želju za revanšom, a i zagrebačkim momčadima je uvijek poseban motiv “skinuti” Zadar.

– Uvijek je teže obraniti naslov, nego nešto prvi put osvojiti. Ulazimo u doigravanje sa samopouzdanjem, ali nipošto ne smijemo nikoga podcijeniti, nego ući spremni u svaku utakmicu i ići korak po korak. Pred nama je prva utakmica i to je ono što nam je u ovom trenutku najvažnije – zaključuje Ramljak.

Osim u Dvorani Krešimira Ćosića, utakmicu možete gledati i na MAX Sport televiziji te slušati na valovima Radio Zadra.