18 svi 2024
LUDILO U KUPU Vratar Škabrnje Josip Škara obranio čak 4 penala i odveo svoje u finale!
Domaći nogomet

LUDILO U KUPU Vratar Škabrnje Josip Škara obranio čak 4 penala i odveo svoje u finale!

Nogometaši Škabrnje ’91 i Hrvatskog viteza iz Posedarja igrat će u finalu ovogodišnjeg izdanja Županijskog nogometnog kupa.

Posedarci su, kao jedina momčad iz višeg ranga, slavili na gostovanju kod Nove zore u Sv. Filipu i Jakovu. No, nije to bio nimalo jednostavan zadatak za igrače Luke Marinovića. Domaći su poveli u 5. minuti golom Josipa Gagule, da bi u 29. Luka Begonja izjednačio na 1:1. Zgoditak odluke postigao je Ivan Čurjurić u 74. minuti. Gosti su do kraja sačuvali svoju mrežu i s konačnih 1:2 se plasirali u finale.

Još veća drama odvijala se na igralištu Franka Lisice u Bibinjama. Domaći su poveli u 16. minuti golom Roka Delije i taj je rezultat na semaforu stajao sve do 70. Tada je za 1:1 iz kaznenog udarca pogodio Franko Bilaver i kako se rezultat do kraja više nije mijenjao, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca.

A tamo – neviđena drama. Došlo se sve do 10. serije, pri čemu su Bibinjci triput imali “šut za pobjedu”, ali nijednoga nisu realizirali. U apsolutnog junaka prometnuo se golman Škabrnje Josip Škara, koji je obranio čak četiri penala! Nakon posljednje vratarske bravure pri rezultatu 5:6, ludo slavlje Škabrnjanaca moglo je početi.

Na ramenima igrača završio je na kraju i trener Josip Butić, koji će imati priliku odvesti momčad do velikog trofeja i time izboriti nastup u Hrvatskom nogometnom kupu sljedeće sezone.