06 srp 2024
BRAVO DEČKI Škola košarke Zadar do 11 godina viceprvak Dalmacije i odlazi na završnicu PH!
Foto: Lovre Jelenković
Košarka

BRAVO DEČKI Škola košarke Zadar do 11 godina viceprvak Dalmacije i odlazi na završnicu PH!

Veliki uspjeh ostvarili su predstavnici Škole košarke Zadar godište 2013. Dečki trenera Alena Zdrilića i trenerice Martine Šango viceprvaci su Dalmacije.

Do drugog mjesta mladi Zadrani stigli su na Prvenstvu Dalmacije za dječake i djevojčice do 11 godina koje je održano u Svetom Filipu i Jakovu.

Foto: Lovre Jelenković Viceprvaci Hrvatske

Time su dečki osigurali nastup među osam najboljih ekipa u Hrvatskoj koji će se za završnici u Pazinu boriti za naslov najbolje selekcije u ovom uzrastu.

Ukupno su Zdrilićevi dečki odigrali na natjecanju pet utakmica. Iz četiri su izašli kao pobjednici (Pristan, Dubrovnik, Solin, OKK Dražen Petrović) dok su jedan izgubili, onaj finalni od Splita koji je zasluženo osvojio prvo mjesto.

Foto: Lovre Jelenković

Također, i jedno pojedinačno priznanje stiglo je u zadarske redove, Bartol Škopelja izabran je u najbolju petorku natjecanja.

– Ovo je za ove dečke bilo prvo službeno natjecanje, ja kao njihov trener sam i više nego zadovoljan kako su odigrali, kako su se ponašali. Pet utakmica, četiri pobjede, čestitke svim ekipama koje su sudjelovale i Splitu kojem smo ovog puta morali priznati da je bio bolji – istaknuo je voditelj ŠK Zadar, Alen Zdrilić.

Foto: Lovre Jelenković

Sve pohvale zaslužuju i organizatori iz KK Pristan na čelu su Lovrom Mikasom.

– Jako smo sretni i drago mi je da smo jedno ovakvo natjecanje doveli u naše mjesto, u našu prekrasnu dvoranu. Imamo novi parket, tribine, semafor svi preduvjeti da i dalje nastavimo s ovakvim organizacijama su tu. Tako ćemo vrlo brzo ugostiti ovdje i uzrast do 9 godina. Veselimo se, hvala HKS-u i Tomislavu Kabiću iz KSZŽ koji se itekako potrudio da ovo prvenstvo dođe u Sveti Filip i Jakov.

Bartol Škopelja (petorka turnira)

– Najvažnije je da su svi naši gosti, djeca i roditelji zadovoljni i puni lijepih dojmova.Vjerujem da je ovo početak jedne lijepe priče. Dvorana je prekrasna, sve je sada na nama. Baš sam sretan i jedva čekam nova druženja na ovom mjestu jer nema ništa ljepše nego toliko djece vidjeti na jednom mjestu kako se druže, sklapaju nova prijateljstva, bacaju se za svaku loptu – pridodao je na kraju tajnik KSZŽ, Tomislav Kabić.

Foto: Lovre Jelenković

Treće mjesto osvojio je Dubrovnik porazivši OKK Dražen Petrović iz Šibenika. Svoje prvenstvo odigrale su i djevojčice.

Prvakinje Dalmacije postale su cure iz Košarkaške akademije Anđa Jelavić, druga je dubrovačka Ragusa. Albatros je u susretu za broncu nadigrao DOŠK.

Foto: Lovre Jelenković

Škola košarke Zadar U-11: Bartol Škopelja, Bartol Jelić, Emanuel Kapelari, Šimun Vrančić, Šimun Jurjević, Šimun Vidaković, Jakov Čanković, Luka Kalinić, Ivan Modrić, Mateo Ivanišević, Gabriel Lepur, David Matušin, Kruno Jelenković. Treneri: Alen Zdrilić, Martina Šango.