04 srp 2024
1. ŽNL ZADARSKA Pakoštane i Sabunjar slavili u završnici i pobjegli pratnji
Foto: NŠK Galovac
Domaći nogomet

1. ŽNL ZADARSKA Pakoštane i Sabunjar slavili u završnici i pobjegli pratnji

Vodeći dvojac ostao je na nepromijenjenoj distanci i nakon 21. kola Prve ŽNL. Pakoštane su slavile protiv Dragovoljca, Sabunjar u Zemuniku, dok je posustao Hajduk, koji je poražen u Polači.

Dragovoljac je u Pakoštanima vodio 0:1 golom Hrvoja Vujevića iz 42. minute sve do 73. Tada za 1:1 pogađa Josip Crnjak, a za 2:1 i veliko slavlje domaćih pobrinuo se Kristian Šarić u 93. minuti.

I Sabunjar se dugo mučio u Zemuniku. Sve do 80. minute nije bilo pogodaka, a onda je za 0:1 zabio Ivan Ninčević, da bi konačnih 0:2 u 91. postavio Mateo Rončević.

Poprilično iznenađenje priredila je Polača, koja je na igralištu Bićine s 2:0 pobijedila pridraški Hajduk. Golove su postigli Luka Erlić u 5. te Andrija Vrankulj u 87. minuti. Hajduka je tako na ljestvici dostiglo Bibinje, koje je uknjižilo tri boda za zelenim stolom protiv Dalmatinca. Momčad iz Crnoga prijavila je da ne može započeti utakmicu s minimalno s tri mlađa igrača kako nalažu propozicije.

Benkovački Velebit slavio je na teškom gostovanju kod Galovca s 0:1, a pobjednički pogodak zabio je David Filipović. Na toj je utakmici došlo i do jednog incidenta, o čemu su se Galovčani korektno oglasili putem svoje facebook stranice.

– Ovim putem na čelu s upravom kluba i igračima još jednom upućujemo ispriku pomoćnom sucu Roku Pavičiću. U 53. minuti, prilikom ubacivanja pirotehnike od strane publike i pucanja petarde, dio se odbija i pogađa pomoćnog suca u rame. Nakon kratkotrajnog pregleda, utakmica je nastavljena, a sudac po završetku nije zatražio liječničku pomoć. NŠK Galovac najžešće osuđuje ovaj događaj, te će poduzeti sve mjere u cilju suzbijanja incidenata na sportskim terenima. Ovim putem pozivamo navijače i gledatelje na fer i korektno ponašanje i navijanje, kako i priliči sportskom duhu – stoji u objavi pod naslovom “Poraz na terenu, ali i na tribinama.”

Abeceda Zara Dental Centar i Zlatna luka remizirali su 1:1. Domaći su poveli u 12. minuti golom Ivan Ivkovića, a gosti izjednačili u 85. preko Tomislava Čankovića.

Kolo će sutra od 19 sati zaključiti Nova zora i Škabrnja ’91.

Standings provided by Sofascore

Raspored 22. kola

Petak, 26. travnja: Dragovoljac – Galovac.

Subota, 27. travnja: Velebit – Polača, Dalmatinac – Pakoštane.

Nedjelja, 28. travnja: Hajduk – Abeceda ZDC, Zlatna luka – Nova zora, Škabrnja ’91 – Zemunik, Sabunjar – Bibinje.

* Sve utakmice počinju u 17 sati.