18 svi 2024
EURO 2027. Zadar domaćin Europskog sveučilišnog prvenstva u košarci!
Košarka

EURO 2027. Zadar domaćin Europskog sveučilišnog prvenstva u košarci!

Na sjednici izvršnog odbora Europske sveučilišne sportske asocijacije EUSA-e održanoj jučer u Aveiru u Portugalu donesena je odluka da Zadar bude domaćin Europskog sveučilišnog prvenstva u košarci 2027. godine.

– Prije par mjeseci predali smo kandidaturu za organizaciju Europskog sveučilišnog prvenstva u košarci u Zadru i jučer smo dobili ovu fenomenalnu vijest iz Portugala.  Ovo je veliko priznanje za Sveučilište u Zadru, grad Zadar i državu Hrvatsku te nam je izuzetna čast što nam je EUSA između svih gradova kandidata dodijelila organizaciju ovako prestižnog natjecanja gdje će od 20.07. do 30.07.2027. godine ukupno 11 dana u Zadru boraviti najbolje europske sveučilišne muške i ženske košarkaške ekipe . Dvorana Krešimir Ćosić u ŠC Višnjik ima odlične uvjete za organizaciju ovakvog velikog natjecanja i imamo dovoljno vremena da se pripremimo i organiziramo ovo natjecanje na vrhunskom nivou –  rekao nam je Tonći Jerak, predsjednik Sportskog akademskog saveza Sveučilišta u Zadru koji je ujedno i dopredsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza krovne organizacije sveučilišnog sporta u Hrvatskoj.

Europska sveučilišna prvenstva u košarci organiziraju se svake dvije godine, a zanimljivo je da je domaćin 2025. godine Bologna koja kao i Zadar ima dugu sveučilišnu tradiciju i epitet grada košarke.