19 svi 2024
FUTSAL LIGA Povratak Svetog Ante i Vrsi u Prvu ligu
Foto: MNK Vrsi
Futsal

FUTSAL LIGA Povratak Svetog Ante i Vrsi u Prvu ligu

Završena je Druga liga Udruge za mali nogomet Zadarske županije u kojoj se sve već otprije znalo. Izravni putnici u Prvu ligu su Vrsi Ribe nekretnine i Sveti Ante Zrilić nekretnine, dok će kroz kvalifikacije mjesto među najboljim momčadima županije tražiti Sukošan i Škabrnja.

Prvak su Vrsi, koje su dominantnu sezonu završile pobjedom 4:3 protiv Malog Pariza. Vršani su odigrali sjajnu sezonu te su s 57 bodova osvojili prvo mjesto, koje im donosi povratak u Prvu ligu, iz koje su ispali 2022. Iako su već neko vrijeme znali da će biti prvaci, prava fešta uslijedila je poslije posljednjeg sučevog zvižduka kada su Vršani s 50-ak navijača, uglavnom sumještana, proslavili titulu.

Sveti Ante je u utakmici ekshibicijskog karaktera svladao Škabrnju s 3:0. »Sveci« su s 46 boda sezonu završili na drugom mjestu te su nakon jedne sezone izborili izravan plasman u najviši rang zadarskog malog nogometa.

Sukošan je pobjedom 3:2 protiv Poljica došao do zlata vrijednih tri boda.

Osam mladi su uvjerljivo porazili bibinjski Tornado s 3:0. Klubu iz Zemunika Donjeg ova pobjeda bila je gorko-slatkog okusa s obzirom na to da su unatoč nova tri boda ostali na predzadnjem mjestu te će morati igrati kvalifikacije za ostanak u Drugoj ligi.

Utakmica između Poljica Brig i Zatona završila je neriješeno 1:1. Pogodak za Zaton postigao je Mastelić-Ivić, dok su njihovi protivnici do gola došli zahvaljujući strijelcu Dundoviću.

Nakon podjele bodove momčad Poljica Briga je s 23 boda natjecanje završila izjednačena s Osam mladih, no zahvaljujući boljem međusobnom omjeru dodijeljeno joj je deseto mjesto, što znači i ostanak u Drugoj ligi.

Zaton je nakon 22 utakmice najlošije plasirani klub prvenstva te će morati sudjelovati u doigravanju za ostanak u drugoj razini zadarskog malog nogometa.