23 svi 2024
DANIJEL JUSUP: “Ostaje žal za porazima od Borca i FMP-a”
Foto: Zvonko Kucelin / KK Zadar
KK Zadar

DANIJEL JUSUP: “Ostaje žal za porazima od Borca i FMP-a”

Izjave trenera nakon druge utakmice četvrtfinala doigravanja ABA lige Zadar – Budućnost 73:80.

Danijel Jusup, trener Zadra: “Čestitam Budućnosti, zasluženo idu dalje. Mi smo imali svoje šanse, naročito na početku. Ne mogu se oteti dojmu da smo trebali imati desetak poena razlike. No, neki ziceri i otvoreni šutovi su izlazili i slobodna bacanja su bila problematična.

Kasnije smo se uspjeli vratiti. Nije nam koristila pauza zbog semafora, ukočili smo se, uspavali, oni su napravili razliku i više ih nismo mogli stići. Hvala publici što nas je bodrila. Igrači su dali koliko su mogli, rekao sam im da dignu glave, nemam im ništa za zamjeriti na igrama kroz cijelu sezonu.

Postoji žal za porazima od Borca i FMP-a. Ozljede i utakmica u Sinju su nas dosta koštali. Moramo preboljeti ovo, nije lako završiti natjecanje, ali nemamo previše vremena za tugu. Moramo se pripremati za prvenstvo, nadam se da ćemo dizati formu i biti dobri.”

Andrej Žakelj, trener Budućnosti: “Očekivali smo tešku utakmicu, tako je i bilo. Zadar je košarkaški grad, navijači ih nose, drago mi je što se igra u takvoj atmosferi. Utakmicu smo počeli mekano, na kraju krajeva nismo imali neku šutersku večer, a imali smo i probleme u skoku. Ipak, obranom i laganim poenima uspjeli smo pobijedili Zadar i mislim da je pobjeda zaslužena. Odradili smo utakmicu kako treba, odmorit ćemo se i vidjeti tko će nam biti protivnik u polufinalu.”