18 svi 2024
JOSIP JURLINA: “Mislim da ćemo tek kad dođemo na SP biti svjesni što smo napravili”
Foto: HNS
Futsal

JOSIP JURLINA: “Mislim da ćemo tek kad dođemo na SP biti svjesni što smo napravili”

Hrvatska futsal reprezentacija nakon duge 24 godine zaigrat će na Svjetskom prvenstvu ove jeseni u Uzbekistanu. Plasman na najveću svjetsku smotru izboren je pobjedom u dvomeču s Poljskom, u prvoj utakmici na u Koszalinu bilo je 2:3, a u drugoj u Zagrebu 2:2.

Važan dio reprezentacije bio je i Zadranin Josip Jurlina koji je, kao i njegovi suigrači, presretan konačnim ishodom.

– Obje utakmice bile su vrlo teške, ali u konačnici mislim da je naša kvaliteta došla do izražaja i da smo zasluženo izborili plasman na Svjetsko prvenstvo – na prvu će Josip.

U drugoj utakmici Hrvatska je imala 2:0, Poljska se uspjela vratiti na 2:2 i ostalo joj je još malo vremena da pokuša zabiti gol koji bi sve vratio na početak.

– Bila je to utakmica baš dostojna borbe za SP, još u onakvoj atmosferi pred našom publikom. Bilo je predivno. Šteta što smo se na kraju doveli u situaciju da se moramo tresti do zadnje sekunde, ali najvažnije je da smo ostvarili zacrtani cilj. Svaka čast svim mojim suigračima i stručnom stožeru. Mislim da smo se zaista bacali na glavu za svakom loptom i to nam se vratilo.

Dugo, dugo Hrvatska nije bila na najvećem svjetskom natjecanju.

– Sretni smo što smo prekinuli taj post dug 24 godine. Velik je ovo uspjeh, možda ni sami još nismo svjesni koliki, nego ćemo to postati kada početkom rujna dođemo u Uzbekistan. Veselimo se tome, bit će to velika prilika da još jednom svima pokažemo koliko je napredovao hrvatski futsal – zaključio je Jurlina.