18 svi 2024
DANIJEL JUSUP: “Ovo nam je 64. utakmica u sezoni, više ne znamo ni protiv koga igramo”
Foto: Filip Roganović / KK Budućnost VOLI
KK Zadar

DANIJEL JUSUP: “Ovo nam je 64. utakmica u sezoni, više ne znamo ni protiv koga igramo”

Danijel Jusup, trener košarkaša Zadra, nakon uvjerljivog poraza u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja ABA lige od Budućnosti u Podgorici, izišao je pred novinare i pokušao objasniti što se dogodilo njegovoj momčadi.

– U prvom poluvremenu smo izgledali dobro i dobro stajali na terenu. Mislim da smo obranu igrali solidno, ali je Ferrell pogađao neke šuteve sa devet metara gdje je obrana teško mogla nešto više napraviti. U drugom poluvremenu smo se raspali u pet minuta – kazao je Jusup u uvodu.

– Zašto? Ja to stalno govorim, ovo nam je 64. utakmica u sezoni i zato igračima jednostavno ne mogu previše zamjeriti, jer više ne znamo ni protiv koga ni gdje igramo. Non-stop smo u autobusu i to je izuzetno iscrpljujuće. Već za dva dana ponovno igramo protiv Cibone u Zagrebu prvenstvo Hrvatske, a roster nam je takav da jednostavno nemamo širinu. Igrači s klupe ne mogu igrati na ovoj razini, tako da napravim koliko mogu. Svakako, očekivao sam da ćemo u drugom poluvremenu biti za nijansu bolji.

Kakva su očekivanja od druge utakmice, koja je na rasporedu sljedeći petak u Zadru?

– To je sasvim druga utakmica, koju igramo pred našim navijačima i sigurno ćemo izgledati bolje nego danas, tu nema dileme. Žao mi je što večeras nismo, ali to je nova utakmica koja kreće od 0:0. Borit ćemo se.

Crnogorske novinare zanimalo je je li na slabu igru Luke Božića (samo 2 poena za 34 minute) utjecala priča oko njegovog odlaska u Valenciju.

– Razgovarao sam s njim i mislim da nije u pitanju priča o Valenciji. Nije mu lako, to je ogromna potrošnja, jer on svaku utakmicu mora igrati i vući. Jednostavno, to je iscrpljenost i mentalna zasićenost koja se danas manifestirala. No, on je takmičar. Ne vjerujem da će noćas spavati, ali će sigurno ovo zapamtiti i iskoristiti kao motivaciju da u Zadru bude bolji i vjerujem da će tako i biti.

U četiri međusobne utakmice ove sezone Zadar je Budućnosti zabio 58, 73, 57 i 69 poena. Jusup je to prokomentirao ovako:

– Igraju dobru obranu, ali riječ je o momčadi koja je zaista dobro pokrivena na svim pozicijama. Mogu igrati dobro defanzivno, pogađati trice, napasti unutarnjom igrom, trčanjem i imaju intenzitet koji je teško pratiti. Dok smo ga pratili u prvom poluvremenu, bili smo tu. No, kada su oni tako nastavili u drugom poluvremenu, a mi pali, dogodila se razlika. Ponavljam, ovo nam je 64. utakmica u sezoni, treba i brojati do toliko – zaključio je trener Zadra.