18 svi 2024
DANIJEL JUSUP: “Nagradu za najboljeg trenera osvojili smo kao tim”
Foto: Zvonko Kucelin / KK Zadar
KK Zadar

DANIJEL JUSUP: “Nagradu za najboljeg trenera osvojili smo kao tim”

Novo veliko priznanje u bogatoj karijeri Danijela Jusupa stiglo je jučer u vidu nagrade za najboljeg trenera sezone u ABA ligi. Iskusni zadarski strateg, pak, skromno odmah ističe.

– Sigurno da je to veliko priznanje, tim više što dolazi od kolega trenera i navijača, ali ne mislim da je to samo moja nagrada. Ona pripada svim igračima i stručnom stožeru, koji radi odličan posao i daje velik doprinos svemu ovome. Dakle, ovu smo nagradu dobili kao tim.

Naravno, ne krije Jusup da mu ovo priznanje i osobno puno znači.

– Drago mi je, jer je to još jedna potvrda onoga što smo napravili u ove dvije godine. A mislim da smo izgradili prepoznatljiv stil, da smo igrali dobro, ostvarili neke rezultate i jedna smo od najgledanijih momčadi u ligi, što znači da publika to prepoznaje i da je zadovoljna. Osim toga, imamo i najboljeg igrača lige. Mislim da smo zaslužili nagradu, koja se u ovom slučaju očitovala kroz imenovanje za trenera godine.

Odmora, naravno, nema. Ludi ritam nastavlja se već sutra prvom utakmicom četvrtfinala doigravanja protiv Budućnosti u Podgorici.

– Sinoć smo igrali protiv Cedevite Junior, a danas smo već na putu. Ritam je zahtjevan, naporan i nije se lako pripremiti ni nama, a pogotovo igračima. No, ovo su velike utakmice i tu se izvlači svaki atom snage da prezentiramo naš klub i grad na najbolji mogući način – istaknuo je trener Zadra.