27 svi 2024
SPORT U PRIRODI Proljetni kros na Musapstanu označio početak nove atletske sezone na otvorenom
Foto: Zrinka Ivković
Atletika

SPORT U PRIRODI Proljetni kros na Musapstanu označio početak nove atletske sezone na otvorenom

Povodom Dana Zadarske županije, u park-šumi Musapstan održan je Proljetni kros na kojem je sudjelovalo šezdesetak atletičara iz AK Biograd, HAK Sv. Ante Poličnik, AK Alojzije Stepinac, AK Olympionik Zadar te gosti iz AK Dubrovnik.

Uz prekrasno sunčano vrijeme i podršku roditelja i trenera, djeca su uživala u prirodi pokazujući svoje trkačke sposobnosti stečene svakodnevnim radom u klubovima. Proljetni kros okupio je talentirane sportaše svih dobnih skupina čija su nadmetanja oduševila publiku energijom i izdržljivošću.

Ovaj kros je također dio projekta Ministarstva turizma i sporta “Od malih do mladih” u kojem sudjeluju i klubovi Zadarske županije.

Zahvaljujući Sportskoj zajednici grada Zadra i predsjednici Snježani Jurinić te Sportskoj zajednici Zadarske županije, atletski klubovi dobili su neophodnu opremu poput prepona, startnih blokova, vijača, kapica za označavanje prostora, koordinacijskih ljestvi i ostalih rekvizita koji će poboljšati rad s mlađim uzrastima.

– Ovaj kros označava početak atletske sezone na otvorenom za djecu i odrasle. Zahvaljujem svima koji podržavaju i pomažu atletiku i sport u cjelini. Nadamo se da će ova inicijativa donijeti još bolje rezultate u budućnosti. Proljetni kros je bio prilika za nezaboravne trenutke i potvrdu atletskog talenta među mladim sportašima Zadarske županije, ali i dragim gostima iz Dubrovnika. Čestitke svim natjecateljima na hrabrosti i upornosti na stazi – izjavio je u ime organizatora Slobodan Miolović, predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije.