04 svi 2024
ZADAR DOČEKUJE DUBROVNIK Arijan Lakić: “Važna utakmica za nastavak prvenstva”
Foto: KK Zadar
KK Zadar

ZADAR DOČEKUJE DUBROVNIK Arijan Lakić: “Važna utakmica za nastavak prvenstva”

U 28. kolu prvenstva Hrvatske košarkaši Zadra večeras od 19 sati u Dvorani Krešimira Ćosića dočekuju Dubrovnik. Momčad Danijela Jusupa trenutačno je na vrhu poretka s omjerom 25-2, dok je sastav kojega vodi Ivan Perinčić, na sedmom mjestu sa 12-15. Iako su Zadrani uvjerljivo slavili su sva tri prethodna ovosezonska susreta (dva u prvenstvu i jedan u Kupu), opuštanja nema.

– Utakmica dolazi vrlo brzo nakon FMP-a i Šibenke, što znači uvijek isto – enormnu potrošnju. Igrači s klupe moraju dati svoj doprinos. Nadam se da ćemo energetski biti dobri i da ćemo dati svoj maksimum – kazao je u najavi trener Zadra.

U prethodna dva dvoboja u Krešinom domu Zadar je slavio sa 39 i 28 razlike, dok je u Gospinom polju bilo +19. Razlika u kvaliteti je očita, no svaka utakmica je priča za sebe.

– Čeka nas još jedna važna utakmica protiv Dubrovnika, koji se dobro drži na tablici. Triput smo ih pobijedili i nadam se da ćemo opet biti fokusirani i ozbiljni. Imaju i mladih i iskusnih igrača, trebamo se na svakoga od njih pripremiti kako treba i ostati fokusirani, jer nam je ova utakmica važna za nastavak prvenstva – ističe Arijan Lakić.

Već u petak Zadrani će ponovno na teren i to protiv Dinama u Zagrebu, nakon čega idu za Beograd, gdje sljedeći ponedjeljak igraju utakmicu posljednjeg kola ABA lige protiv Partizana.