07 srp 2024
VIDEO Večer kada je Pankracije Barać ušao u legendu
Foto: Zvonko Kucelin / KK Zadar
KK Zadar

VIDEO Večer kada je Pankracije Barać ušao u legendu

U četvrtak košarkaši Zadra igraju još jednu važnu utakmicu u borbi za četvrto mjesto ABA lige, koje bi im donijelo prednost domaćeg terena u doigravanju. Gost Dvorane Krešimira Ćosića bit će beogradski FMP, utakmica počinje u 18 sati, a ulaznice su već u prodaji putem sustava Entrio i na Entrio prodajnim mjestima.

Gotovo u dan poklopila se ta utakmica sa godišnjicom jedne od najspektakularnijih zadarskih pobjeda u regionalnom natjecanju. Bio je to 25. ožujka 2008., prva utakmica četvrtfinala doigravanja, a u Jazinama je gostovao upravo FMP.

Bila je to večer kada je Pankracije Barać odlučio upisati svoje ime u bogatu zadarsku košarkašku povijest. A upisao ga je sa 39 poena i tricom za produžetak, kojega su na svoj način tada prokomentirali Igor Jelenić Toto i pokojni Bruno Marcelić.

Zadar je u produžetku došao do pobjede, u koju je još Todor Gečevski ugradio 26 poena, a Corey Brewer 11, da bi se kasnije, nakon poraza u drugoj utakmici u Beogradu, kroz majstoricu za pola koša domogao pobjede vrijedne odlaska na završni turnir u Ljubljanu. Tamo je, pak, poražen od Hemofarma iz Vršca, no ono što se dogodilo u četvrtfinalu ostalo je zauvijek zapisano u zadarsku košarkašku legendu.