07 srp 2024
KOŠARKAŠKA LIGA SREDNJIH ŠKOLA Niko Šare i Josip Badrak najavljuju veliko finale
Foto: Županijski savez školskog sporta
Domaća košarka

KOŠARKAŠKA LIGA SREDNJIH ŠKOLA Niko Šare i Josip Badrak najavljuju veliko finale

Ponedjeljak donosi završnicu ovogodišnje Košarkaške lige srednjih škola Zadarske županije. Od 12:15 u Dvorani 3 Športskog centra Višnjik na rasporedu je utakmica za treće mjesto između Strukovne škole Vice Vlatkovića i Gimazije Jurja Barakovića, dok veliko finale od 13:15 igraju Gimnazija Vladimira Nazora i Tehnička škola.

Plasman tih dviju momčadi u borbu za najsjajnije odličje nije iznenađenje, s obzirom da okosnicu oba sastava čine mladi igrači Košarkaškog kluba Zadar, koji već imaju iskustvo igranja i seniorske košarke u dresu KK Jazine.

Niko Šare (Foto: Zadar.tv)

– Igrati protiv suigrača iz Zadra neće biti nepoznat osjećaj, s obzirom da svaki dan igramo međusobno na treninzima i dobro se poznajemo. Ipak, s obzirom na to da sada igramo svak za svoju školu, sigurno će biti zanimljivo i veselim se tome – kaže Niko Šare, “Nazorov gimnazijalac”.

S njim se slaže i suigrač mu iz ovoga puta suprotnog tabora Josip Badrak.

– Bit će mi veliki gušt igrati protiv suigrača iz Zadra. Ima ih dosta u “Nazoru” i neće biti lako, ali ovo je moja posljednja utakmica za Tehničku školu i želim napokon osvojiti zlato.

Obojica predviđaju tvrdu i borbenu utakmicu u kojoj će se ići punim snagama, na što su uostalom i navikli igrajući ove sezone izuzetno atletsku košarku.

– Igramo protiv već poznatog protivnika, kojega smo pobijedili u grupnoj fazi natjecanja. Očekujem tvrdu i borbenu utakmicu, koja neće biti tako jednosmjerna kao ona prva. Ključ za pobjedu bit će obrana i timska igra, koja nas je krasila kroz cijelo natjecanje. Nitko nije gledao sebe, svi smo u svakoj utakmici igrali za momčad i to nas je dovelo do finala. Nadam se da će nas poslužiti i šut i vjerujem u pobjedu – kaže Šare.

Josip Badrak

– Ključ za pobjedu bit će dobra energija i skok, a svakako će trebati zabiti i poneki šut. Protivnik je vrlo dobar, ali nadam se da, uz podršku naših navijača, za koje vjerujem da će biti na pravom nivou, možemo do slavlja – smatra Badrak.

Košarkaška liga srednjih škola već tradicionalno na tribine privlači velik broj gledatelja, veći nego mnoga profesionalna natjecanja u Hrvatskoj. Nema sumnje da će tako biti i sutra.

– Pozivamo sve obožavatelje zadarske košarke na ovo finale u kojemu će sigurno imati što za vidjeti – zaključuju mladi zadarski košarkaši.