06 srp 2024
MALO GOLOVA Rukometaši Zadra doživjeli prvi prvenstveni poraz u Mocirama
Foto: Screenshot RK Zadar 1954
Rukomet

MALO GOLOVA Rukometaši Zadra doživjeli prvi prvenstveni poraz u Mocirama

U 17. kolu Prve HRL jug rukometaši Zadra večeras su u Mocirama doživjeli prvi prvenstveni poraz ove sezone na domaćem terenu. Bolji od njih bio je RK Hrvatski Dragovoljac iz Dugog Rata rezultatom 19:20.

Kako i sam rezultat govori, bila je to iznimno tvrda i borbena utakmica u kojoj su odlučivali detalji. Prvo poluvrijeme je, nakon čak devet izjednačenja, okončano minimalnom prednošću Zadrana 10:9.

U nastavku domaći bježe na najvećih +3, 14:11, ali gosti uzvraćaju serijom 5-1 i prelaze u vodstvo 15:16. Zadar je ponovno poveo minutu i pol prije kraja 19:18, ali je već u sljedećoj akciji protivnika primio gol, nakon čega nije realizirao napad.

Ostalo je Dugoraćanima dovoljno vremena za još jedan organizirani napad nakon time-outa, kojega su realizirali s desnog krila za 19:20 i nakon što je proteklo posljednjih nekoliko sekundi njihovo veliko slavlje moglo je početi.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Marko Maleničić i Mislav Plazibat sa po pet golova, a isto toliko je zabio i najbolji strijelac Zadra Josip Maršan, dok je četiri postigao Lovre Korljan.

Zadrani su sada na trećem mjestu sa 24 boda, jednim manje od drugoplasiranog Umaga, koji je na domaćem terenu odigrao neriješeno s vodećim Zametom. U sljedećem kolu Zadar ide u goste upravo Zametu.