11 svi 2024
TIJESNA POBJEDA U PULI Zadrani opasno živjeli do kraja, ali ostali na drugom mjestu
Foto: RK Zadar 1954
Rukomet

TIJESNA POBJEDA U PULI Zadrani opasno živjeli do kraja, ali ostali na drugom mjestu

U 16. kolu 1. HRL jug rukometaši Zadra slavili su na gostovanju kod posljednjeplasirane momčadi lige Arene u Puli teže nego što se to možda moglo očekivati, s obzirom da protivnik na kontu ima tek jedan jedini bod. Momčad Nina Jeraka pobijedila je s tijesnih 24:25 iako je utakmicu, za razliku od većine ostalih, odlično otvorila.

Zadar je poveo 0:4, ali su se domaći brzo vratili u igru i na poluvrijeme otišli sa samo -1, 12:13. U 40. minuti ponovno Zadrani bježe na +4 (14:18), ali Puljani ponovno hvataju priključak, 21:21.

Mikuljan i Čirjak priskrbili su Zadru još jednu prendnost od dva pogotka, koju su potom održali Merhar i Goldner (23:25). Domaći su u posljednjoj minuti uspjeli smanjiti na -1, ali ne i izjednačiti i bodovi su otišli put Dalmacije.

Ivan Čirjak predvodio je Zadar sa šest golova, pet je zabio Bartol Mikuljan, a po tri Josip Maršan i Tiziano Merhar. ZAPISNIK UTAKMICE

Zadar je tako ostao izjednačen s Umagom na drugom mjestu prvenstvene ljestvice sa 24 boda, dok prvi Zamet ima 27 i utakmicu manje.

U sljedećem kolu 23. ožujka u Mocire stiže Hrvatski dragovoljac iz Dugog Rata.