14 lip 2024
KVALIFIKACIJE ZA OI Luka Lovre Klarica: “Svi smo pozitivni i vjerujemo u odlazak u Pariz”
Foto: Kolektiff Images
Rukomet

KVALIFIKACIJE ZA OI Luka Lovre Klarica: “Svi smo pozitivni i vjerujemo u odlazak u Pariz”

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras od 20:15 u Hannoveru igra prvu utakmicu na kvalifikacijskom turniru za ovogodišnje Olimpijske igre u Parizu. Protivnik je Austrija, s kojom se Hrvatska srela i na nedavnom Europskom prvenstvu u Njemačkoj i nakon velike borbe odigrala neriješeno 28:28.

– Dobro smo trenirali u ovom kratkom razdoblju priprema, u ponedjeljak smo se napokon svi okupili i dobili neke zadatke koje moramo slijediti. Austriju dobro poznajemo i znamo da je njihova glavna snaga igra 7 na 6, s kojom su na nedavnom Euru svima radili probleme. Jedna od glavnih zadaća nam je svakako pokušati što više puta obraniti tu situaciju i iz toga postići poneki laki gol – kaže Luka Lovre Klarica.

Naravno, ništa se neće riješiti večeras, jer potom treba odigrati još dva susreta, u subotu protiv domaćina Njemačke i u nedjelju protiv Alžira.

– U svaku utakmicu idemo kao da je finalna. Sada nam je glavni fokus na Austriji, a onda ćemo razmišljati dalje. Siguran sam da kvalitetu imamo i ako to pokažemo na terenu, vjerujem da ćemo ostvariti ono po što smo došli.

Atmosfera u reprezentaciji, koju će večeras prvi put voditi strani izbornik, Islanđanin Dagur Sigurdsson, vrlo je optimistična.

– Svi smo pozitivni i imamo ogromnu želju izboriti Olimpijske igre. Protivnike poznajemo, znamo što nam je činiti i nadam se da ćemo to prenijeti na teren – za kraj će zadarski reprezentativac.