27 srp 2024
U ORGANIZACIJI VETERANA KK VOŠTARNICE Veliki Veteranski turnir u travnju u Zadru
Košarka

U ORGANIZACIJI VETERANA KK VOŠTARNICE Veliki Veteranski turnir u travnju u Zadru

U organizaciji Veterana Košarkaškog kluba Voštarnica, Zadar će opet biti domaćin Veteranskom turniru koji će se igrati od 5. do 8. travnja, a na kojem će nastupiti veliki broj poznatih košarkaških zvijezda, Hall of famera, osvajača olimpijskih i svjetskih odličja za svoje države, osvajača eurolige i brojnih ostalih natjecanja koji i u svojim poznim godinama još uvijek dobro igraju i prikazuju zavidno košarkaško znanje i odlične utakmice.

Posebno bi izdvojili Giuseppea Giergiu koji će s 87 godina na leđima biti u redovima Voštarnice, a koji u svojoj vitrini ima dva svjetska srebra i svjetsku broncu te srebro sa evropskih prvenstava, te je najbolji strijelac u bivšoj državi. Na turniru će biti i velika zvijezda bivše države, stanarka Kuće slavnih, osvajačica olimpijskog srebra iz Seula 1988. godine, Razija Mujanović.

Za ekipu veterana iz Skoplja će nastupati najbolji Makedonski igrač Petar Naumovski, osvajač dvije eurolige sa Jugoplastikom i POP 84, najvećom zvijezdom Efes Pilsena čiji je dres dugo bio sam na vrhu njihove Erdogan Arene.

Od vrhunskih igrača nastupati će bivši igrači Zadra: Ferit Zekoli, Vladimir Dašić, Marki Blaslov, Davor Marcelić, igračica ŽKK Zadar Lara Nikpalj, Ivica Jurković, Roman Horvat, Slavko Kotnik, Marino Baždarić i mnogi ostali igrači sa evropskih prostora.

– Veteranska košarka je jako popularna u evropi i svijetu iz razloga što nakon aktivnog igranja ljubav za igranje košarke ne prestaje a bavljenje sportom općenito pomaže da se prebrode neki problemi zdravstveni i ini koje čovjek koji nije aktivan u poznim godinama ima. Osim igranja i natjecanja to je i povod za zabavu i druženje kojega nikad ne nedostaje – kaže Tomislav Klarica, predsjednik KK Voštarnica i dodaje:

– Zadar je dugo imao svoj veteranski turnir koji je bio odlično organiziran pod S Event grupom i veterani su navikli na odlične uvjete u našem gradu. Nakon odustajanja S Event grupe od organizacije istog ostao je upražnjen termin te smo se mi iz KK Voštarnice uhvatili posla i lani smo za prvi put ugostili samo generaciju 50 + i ženski dio turnira koji je odlično prošao te smo ove godine odlučili i proširiti turnir na generacije + 40, +45, +50 i +55 za muškarce te ženski dio turnira – kaže Klarica.

Ove godine na turniru će nastupiti 24 ekipe. U ženskoj kategoriji tu se ekipe Bučke United, Žkk Zadar, Rožice i Montenegrine te muške ekipe: Jazine, ZD Mix, Budva, Stara pumpa Ljubljana, Mladost Zagreb, Sonik Puntamika, MORH, Proteini, Veterani Skoplje, Drink and play, Centar Lug Samobor, Zmaji Ljubljana, Veterani kosovo, Mostar, Beograd , Biograd, Otok Ugljan te domaćin Voštarnica Zadar.

Utakmice će se igrati u dvorani Krešimir Ćosić, a ulaz je besplatan!